«Στη σφαίρα της δικαιοσύνης η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων από τη ΝΔ»

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολίασε το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο η φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά, παρουσίασε σε επενδυτές στο Λονδίνο ζοφερή την εικόνα της οικονομίας.

Δείτε επίσης: Επίσημο σαμποτάζ εντός, άτυπο σαμποτάζ και εκτός από τη ΝΔ

«Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Γεροβασίλη: Μαθαίνουμε ότι η κ. Ξαφά υπονομεύει τη θέση της χώρας

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

«Σήμερα που η οικονομία ανακάμπτει, που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που χαλαρώνουν τα capital controls, που η χώρα βγαίνει στις αγορές και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τους ελληνικού λαού αναγνωρίζονται διεθνώς, μαθαίνουμε ότι η κ. Ξαφά υπονομεύει τη θέση της χώρας», κατήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Παράλληλα, την ίδια στιγμή που γίνεται στην Ευρώπη μια μεγάλη συζήτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω των περίφημων offshore, έχουμε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ηθικοποιεί την φοροδιαφυγή των “βαμπίρ”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μοσκοβισί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.