Ένα βήμα πριν τη διάσπαση βρίσκεται η ΝΔ έπειτα από το χθεσινό «φιάσκο» με το «black out» στο λογισμικό των γαλάζιων εσωκομματικών εκλογών. Υπήρξε οργασμός ανακοινώσεων και δηλώσεων τόσο από τους υποψηφίους, όσο κι από τα γαλάζια στελέχη.

Το βράδυ της Δευτέρας, «κύκλοι» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «σήκωσαν το γάντι» στις δηλώσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστολου Τζιτζικώστα, Μάκη Βορίδη καθώς και των διαρροών από το περιβάλλον Σαμαρά, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Μεϊμαράκης απολαμβάνει της στήριξης τόσο της Κ.Ο της ΝΔ, όσο και της Πολιτικής της Επιτροπή.

-Αναφερόμενοι στον Αντώνη Σαμαρά, διερωτώνται γιατί ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη, ανάγοντας ένα τεχνικό ζήτημα σε πολιτικό, εφόσον για την εταιρεία έχει εγγυηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

-Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την επιστολή που απέστειλε (όπως αναλύουμε παρακάτω), αναφέρουν πως αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών είναι η ΚΕΦΕ, όπου και θα έπρεπε οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να είχαν αναδείξει τους κινδύνους που προέβλεπαν.

-Σειρά να δεχτεί τις βολές των κύκλων Μεϊμαράκη, έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τον οποίο καλούν να παραιτηθεί, εφόσον είναι τόσο σίγουρος για την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ απαντώντας στην «χυδαία προσωπική επίθεση» προς τον μεταβατικό πρόεδρο, τον καλούν σε δημόσιο διάλογο όποτε ο κ. Τζιτζικώστας το επιθυμεί. «Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

-Από τα πυρά της πλευράς Μεϊμαράκη, δεν γλίτωσε και ο Μάκης Βορίδης, αναφέροντας:

«Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».

Αναλυτικά τα επεισόδια του «γαλάζιου εμφυλίου»

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα αλλά είναι ανοιχτό να ήταν σκόπιμο το χθεσινό φιάσκο. Ποιοι φοβούνται την κάλπη; Ποιοι φοβούνται την ετυμηγορία του κόσμου;», δήλωσε από την πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά:

«Φυσικά υπάρχουν ευθύνες και η ΚΕΦΕ έχει ευθύνες και ο πρόεδρος της ο κ. Παπαμιμίκος, δεν υπάρχει ένας που να έχει αναλάβει την ευθύνη. Που είναι ο πρόεδρος της ΝΔ ο μεταβατικός που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις εκλογές. Εγώ θέλω εκλογές αυτή την Κυριακή. Ζήτησα την παραίτηση Μεϊμαράκη γιατί έχει την πολιτική ευθύνη. Ανέλαβε η όχι να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές. Που είναι εδώ και 24 ώρες, τον είδατε πουθενά;»

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μείμαράκης, ο οποίος προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κάνοντας λόγο για θράσος από την πλευρά των υποψηφίων, βάζοντας παράλληλα στο κάδρο της κριτικής του ακόμα και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν είναι «γαντζωμένος στην καρέκλα», εκφράζοντας τη διάθεσή του να παραιτηθεί εφόσον το ίδιο πράξουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι από τις θέσεις που κατέχουν.

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά του και στο Μάκη Βορίδη αφήνοντας υπόνοιες πως είχε επαγγελματικές σχέσεις με την εταιρεία που ανέλαβε να φέρει εις πέρας τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, για την οποία θα καταθέσει μήνυση εναντίον της.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι κατάθεσαν τις παραιτήσεις τους από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που κατείχαν, σε αντίθεση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος μέσω κύκλων σχολίασε πως δεν προτίθεται να το πράξει, αφού είναι εκλεγμένος κι όχι διορισμένος.

Στη συνέχεια ήρθε η αντίδραση του Μάκη Βορίδη στις βολές του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος αρνήθηκε αποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία, καλώντας τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ, να παραθέσει στοιχεία για τα λεγόμενά του

Στα αξιοσημείωτα του «γαλάζιου εμφυλίου» ήταν η επιστολή που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσιότητα. Επιστολή που είχε αποστείλει πριν αρκετές ημέρες στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προειδοποιώντας για το διαφαινόμενο «φιάσκο».

epistoli kuriakouepistoli kuriakou2

Ακολούθησε η παρέμβαση 14 βουλευτών και 2 ευρωβουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι κάλεσαν στους υποψηφίους αλλά και στον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη, να γίνει άμεσα σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Λίγο αργότερα, κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά διέψευσαν τις καταγγελίες του Β. Μεϊμαράκη, σημειώνοντας πως η εν λόγω εταιρεία συνεργαζόταν με τη ΝΔ, από την εποχή που ο εκείνος ήταν γραμματέας Κ.Ε. Της ΝΔ.

Η σκυτάλη επέστρεψε στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε:

«Την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών την έχει η ΚΕΦΕ. Αυτοί έχουν την ευθύνη καταστατικά. Όμως, ο πολιτικός υπεύθυνος της διαδικασίας είναι πάντα ο αρχηγός», ενώ συμπλήρωσε πως η μεταβατικότητα της εντολής Μεϊμαράκη τελείωσε χθες.

Τέλος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθήσει στην εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης, επικοινωνώντας τηλεφωνικά τόσο με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τους ζήτησε να συναντηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι, προκειμένου να επικρατήσει κλίμα ενότητας. Σημειώνεται πως δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.

Αμφότεροι οι κ .Μητσοτάκης και κ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ.

Παράλληλα με τις παραπάνω αντεγκλήσεις, συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ της ΝΔ (από τις 13.00 και μετά) προσπαθώντας να βρει λύση τόσο για την εξεύρεση νέας ημερομηνίας εκλογών, όσο και για την νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατέστερη ημερομηνία για τις γαλάζιες εκλογές είναι η 13η Δεκεμβρίου, η οποία προτάθηκε από τον Φίλιππο Ταυρή, ενώ η πλευρά Τζιτζικώστα πρότεινε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και την ερχόμενη Κυριακή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σήμερα κιόλας θα γίνουν οι πρώτες νύξεις σε εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιες διαδικασίες, με την πρώτη να είναι η Singular Logic.

Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των υποψηφίων δήλωσαν πως αποδέχονται την ΚΕΦΕ ως υπεύθυνη για την εκλογική διαδικασία, ενώ από την πλευρά τους τα μέλη που την απαρτίζουν τόνισαν πως προέχει για όλους η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας