Στα «χαρακώματα» ΥΠΕΞ – ΝΔ με φόντο τις δηλώσεις Ζάεφ για το Σκοπιανό

Ανευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Είναι απορίας άξιον” τονίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ότι “μόλις πριν από δυο εβδομάδες ο τομεάρχης της ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος, ενημερώθηκε επί σχεδόν τρεις ώρες από τον υπουργό Εξωτερικών για όλες τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, και τώρα διερωτάται δημοσίως, μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε, τι περιλαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις που κάνει η Αθήνα με τα Σκόπια; Κι’ αυτό ενώ ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ενημερωθεί λεπτομερέστατα για τις ξεκάθαρες θέσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση”.

“Εάν, βέβαια, η ΝΔ” προσθέτει η ανακοίνωση “θέλει να κάνει αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιώντας ως “επιχείρημά” της, τις δηλώσεις πρωθυπουργού άλλης χώρας -στην προκειμένη της ΠΓΔΜ- και όχι του έλληνα πρωθυπουργού και του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, είναι δική της υπόθεση. Έτσι, όμως, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της ανευθυνότητάς της στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Αλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πρωτοκλασάτο στέλεχός της δήλωνε ότι πιστεύει τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και όχι τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Φαίνεται πως εκεί στην Πειραιώς “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη“.

Οι δηλώσεις Κουμουτσάκου

«Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά; Περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση», είχε δηλώσει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι η ονομασία της πΓΔΜ θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση.