Σπίρτζης: Η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσουμε προς τα που θα βαδίσει η πατρίδα μας και η Ευρώπη
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας στην Παλλήνη, τόνισε ότι «το δίλημμα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών είναι προοδευτική συμμαχία ή ακραίος νεοφιλελευθερισμός, ακραίος παλαιοκομματισμός και οικογενειοκρατία».

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσουμε προς τα που θα βαδίσει η πατρίδα μας και ολόκληρη η Ευρώπη. Αν θα είναι σε προοδευτική κατεύθυνση με επίκεντρο την κοινωνία και τους πολλούς ή σε ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση με επίκεντρο τις Ελίτ, αυτές που εκφράζουν και υποστηρίζουν ο κ Βέμπερ και ο κ Μητσοτάκης που είναι οι ίδιοι και λένε ακριβώς τα ίδια», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε το πολύ σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Προοδευτική Συμμαχία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική φυσιογνωμία του Αλέξη Τσίπρα και τόνισε: «Σε αυτή την πολιτική και οργανωτική έκφραση της Προοδευτικής Συμμαχίας υπάρχει ένα προαπαιτούμενο που μας ενώνει και μας οδηγεί και αυτό λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Απέναντί του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν ενώνει, δεν οδηγεί και δεν θα οδηγήσει σε νίκη αυτούς που τον πιστεύουν».

Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «ο εκφραστής των ελίτ και αυτό φάνηκε και από το πρόγραμμα του για τα έργα που πρότεινε επέκταση της Αττικής Οδού προς το Ελληνικό για να εξυπηρετήσει τον επενδυτή και όχι προς τις λαϊκές συνοικίες της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βέμπερ είναι με τους νεοφιλελεύθερους της Ευρώπης που σχεδιάζουν και υλοποιούν έργα για τα έργα για να μπορούν να πλουτίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και δεν αυξάνουν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για να κατασκευάζονται σχολεία και νοσοκομεία», πρόσθεσε.

«Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην Προοδευτική Συμμαχία, σ΄ αυτό το Προοδευτικό Μέτωπο, έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας. Είναι η ώρα να σταθούμε και θα σταθούμε απέναντι στην νεοφιλελεύθερη απειλή και τις πολιτικές της και τη Δεξιά Σοσιαλδημοκρατία που τις υπηρέτησε», είπε και συνέχισε: «Αυτό φάνηκε και από την τεράστια κινητοποίηση των πολιτών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες όπου μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις την οποία αποκρύπτουν τα δικά τους ΜΜΕ».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούν την συνέχεια την μεγάλης προοδευτικής παράταξης που ξεκίνησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

«Από τα τρία εκατομμύρια πολιτών που στάθηκαν απέναντι στον Κώστα Καραμανλή το 2009, τα 2,5 εκατομμύρια είναι με τον Αλέξη Τσίπρα και την Προοδευτική Συμμαχία και μόνο 500 χιλιάδες πήγαν με τη Φώφη Γεννηματά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο που έχουν επιλέξει για στρατηγικό σύμμαχο τη δεξιά», είπε. Υποστήριξε μάλιστα ότι «τα έχει όλα συμφωνημένα η κ. Γεννηματά με τον κ. Μητσοτάκη και αυτούς που τους στηρίζουν, γι’ αυτό ζητά την στρατηγική ήττα του Αλέξη Τσίπρα και καταψήφισε μαζί με το Ποτάμι την απλή αναλογική».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, ζητώντας να στηριχθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook