Σκουρλέτης: Να συγκροτηθεί μέτωπο αντίστασης απέναντι στην πολιτική της ΝΔ
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τροπολογίες Βρούτση, που απελευθερώνουν τις απολύσεις, τόνισε πως πρέπει δημιουργηθούν τα απαραίτητα «κοινωνικά αναχώματα» που πρέπει να απέναντι στις επιλογές τύπου ΔΝΤ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιβεβαιώνει αυτό το διάστημα ότι υπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν ένα «προσκλητήριο προς κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, για να υπάρξει, καταρχάς, ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική», επεσήμανε από την μεριά του

«Η κυβέρνηση φρόντισε να μας δείξει τελικά και να μας αποσαφηνίσει αυτές τις αθέατες πλευρές του προγράμματός της, στις οποίες πολύ συχνά κάναμε αναφορά την προεκλογική περίοδο. Τότε μας κατηγορούσαν ότι προσπαθούμε να της χρεώσουμε πράγματα τα οποία δεν ήταν στις προθέσεις της. Αλλά φάνηκε, ιδιαίτερα χθες με αυτές τις ultra αντεργατικές τροπολογίες που πέρασαν κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της ολοκλήρωσης ενός άλλου, άσχετου με αυτές, νομοσχεδίου, ποια είναι η βασική στόχευση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι μεταρρυθμίσεις τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόκειται για αιτήματα του ΣΕΒ από παλιά και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και κύκλων που έρχεται, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να τα ικανοποιήσει», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε την επίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ:

«Είναι βασικές προτάσεις που υποστήριζαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών, είχαν περάσει στο δεύτερο μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε ουσιαστικά εξουδετερώσει, τις είχε ουδετεροποιήσει, μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που είχε πάρει κατά το διάστημα της διακυβέρνησής του. Άρα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Επρόκειτο για μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η οποία επιβεβαιώνει ότι είναι το όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων» κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook