Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου (video)
  • «Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα»
  • «Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα»
  • «Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ»
  • «Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Θα σας έδινα να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από το σκάφος που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής»
  • Απάντησε με έναν στίχο του ποιητή, Μανώλη Αναγνωστάκη, σε όσα είπε στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν»

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», είπε στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του.

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα», συνέχισε.

«Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;», επισήμανε.

«Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο, αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας. Είναι ντροπή σας», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις διακοπές σε σκάφος της Κατερίνας Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου.

«Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο της πολιτικής; Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο. Εμείς μιλάμε πραγματικά για τους πολλούς και εσείς μιλάμε με επιχειρήματα “κίτρινου Τύπου”. Έχετε μετατρέψει τη ΝΔ, ένα σοβαρό κόμμα, σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Έρχεστε στο βήμα της Βουλής και ουσιαστικά διαβάζετε τα άρθρα που γράφουν στα “Νέα” και στο “Πρώτο Θέμα”. Αυτή είναι η κατάντια σας», είπε στον κ. Μητσοτάκη.

«Εγώ ότι έχω, το έχω δημόσια και δεν έχω να κρύψω τίποτε. Ούτε τις γνωριμίες μου, ούτε τους συνεργάτες μου, ούτε τους φίλους μου», τόνισε και συνέχισε:

«Εγώ κ. Μητσοτάκη δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens, δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα όπως εσείς από τον Κήρυκα Χανίων, δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το “Πρώτο Θέμα”.

Και, επίσης, κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κ. Μαρινάκη που έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν, τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και ο οποίος διώκεται για ναρκωτικά. Αυτός είμαι και αυτός είστε κ. Μητσοτάκη, αφού το θέλετε έτσι».

«Εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την προσπάθεια, την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα, την επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα. Και για την προσπάθεια με την ευγενική χορηγία του ΣΚΑΪ και του εφοπλιστή που στηρίζει τον ΣΚΑΪ. Έναν εφοπλιστή που παλιότερα ήταν σε σύγκρουση με την οικογένεια σας, διότι κατήγγειλε ότι ο αείμνηστος πατέρας ζητούσε από τον Αλαφούζο ένα εκατομμύριο ευρώ σε μίζες. Το θυμάστε αυτό; Τώρα είναι μαζί σας. Με γεια σας και χαρά σας. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη», είπε σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας απάντησε με έναν στίχο του ποιητή, Μανώλη Αναγνωστάκη, σε όσα είπε στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν».

«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για ένα σχέδιο ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών»

Στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «εγώ είμαι σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ όχι με την προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη, αλλά με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη».

Ζήτησε «ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της ενίσχυσης των πολλών και ψήφο καταδίκης στη ΝΔ με το πρόγραμμα του ΔΝΤ και του Βέμπερ», σημειώνοντας πως «τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «το σχέδιο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι “το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής”. Το σχέδιο και η πρόταση της ΝΔ είναι τόσο αποκρουστικά που θέλουν όπως όπως να τα κρύψουν».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook