16-10-2019 | 11:27

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή με φόντο την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE

  • Στη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση, που κράτησε τέσσερις ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση επιφύλαξε στην κυβέρνηση μείζονα μομφή, ένα βαρύ κατηγορητήριο με τίτλο «σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη», που απολήγει στο ότι «το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο»
  • Η κυβέρνηση είχε ισχυρή αντιπροσώπευση στη Βουλή, με τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, και τους υπουργούς, Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Μιχάλη Καλογήρου
  • Η ΝΔ επέλεξε τους δύο αντιπροέδρους της, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Μάκη Βορίδη και Νίκο Δένδια, τους αρμόδιους τομεάρχες και βουλευτές που προσυπέγραφαν τη σχετική επερώτηση

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE.

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω είναι η ΝΔ» είναι η φράση, με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, έδειξε ως υπεύθυνο για τη διόγκωση των χρεών της ΔΕΠΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέδωσε, δε, την ανάδειξη του θέματος ως σκάνδαλο εκ μέρους της ΝΔ, σε «ζωτική ανάγκη της να πάει στις εκλογές με μια λίστα σκανδάλων, διότι πρέπει να δημιουργηθεί μια αντίρροπη εικόνα».

Στη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση, που κράτησε τέσσερις ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση επιφύλαξε στην κυβέρνηση μείζονα μομφή, ένα βαρύ κατηγορητήριο με τίτλο «σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη», που απολήγει στο ότι «το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, είχε ισχυρή αντιπροσώπευση στη Βουλή, με τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, και τους υπουργούς, Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Μιχάλη Καλογήρου, ενώ η ΝΔ επέλεξε να αναπτύξει την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE με τους δύο αντιπροέδρους της, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Μάκη Βορίδη και Νίκο Δένδια, τους αρμόδιους τομεάρχες και βουλευτές που προσυπέγραφαν τη σχετική επερώτηση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία παρέλαβε χρέος της ΔΕΠΑ ύψους 108 εκ. ευρώ από τη ΝΔ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για «σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη», προανήγγειλε ειδικό δικαστήριο και προέβλεψε ότι «υπουργοί θα πάνε φυλακή και θα τους κοπούν τα γελάκια».

«Ο κόσμος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του τριπλασιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης, της Siemens έρχεται να μας μιλήσει για το σκάνδαλο ELFE-ΔΕΠΑ», σχολίασε ο κ. Σταθάκης.

Απαντώντας στα βασικά ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ, ο υπουργός παρατήρησε ότι παρεμβάσεις για την αυστηροποίηση του τρόπου πληρωμής των χρεών της ELFE ακυρώθηκαν από το δικαστήριο και κατέθεσε έγγραφα, από τα οποία καταδεικνύεται ότι ούτε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε προχωρήσει σε διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς την εταιρεία. «Για πολλούς λόγους δεν ήταν κάτι εύκολο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην καταγγελία της ΝΔ για σκάνδαλο ανταλλαγής ακινήτων, τα οποία και υπερκοστολογήθηκαν αλλά και ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έκανε λόγο για «φαντασιακό σκάνδαλο», καθώς «αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ» και συμπλήρωσε ότι ήταν μία «βραχύβια, άνευ αντικειμένου περιπέτεια».

«Στο μεγάλο σκάνδαλο, παραλάβαμε 108 εκ. χρέος και δημιουργήσαμε ένα επιπρόσθετο 12 εκ. Άρα το ποιος αύξησε το χρέος είναι δεδομένο» σημείωσε ο κ. Σταθάκης και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα σχετικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, είπε ότι το 2011 το χρέος ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ, το 2015 όταν παρέλαβε ο κ. Κιτσάκος με τους τόκους υπερημερίας έγιναν 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 έγιναν 110.

«Η υπόθεση είναι μια τρύπα στο νερό» υποστήριξε και τόνισε ότι μόλις ήρθε το έγγραφο από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου χρήματος «πάγωσε κάθε συζήτηση». Εξάλλου, πρόσθεσε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Θεόδωρος Κιτσάκος, «απελύθη» γιατί συνολικά δεν έκανε καλά τη δουλειά του και όχι για την υπόθεση της ELFE.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, καταλόγισε στη ΝΔ ότι ξεπέρασε τα όρια της θεσμικής ευπρέπειας, καθώς έφερε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη, για την οποία δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ουδείς στοιχειοθέτηση της όποιας ζημίας, ούτε τι αναφέρει ο κατηγορούμενος πρώην διευθύνων σύμβουλος ούτε τι λέει η δικογραφία.

«Ο κ. Κιτσάκος είναι κατηγορούμενος. Εσείς έχετε θέσει ως δεδομένο το ζητούμενο. Η Δικαιοσύνη διερευνά αν ο κ. Κιτσάκος έχει διαπράξει απιστία. Εσείς λέτε ότι είναι σκάνδαλο, ενώ ακόμα η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Για τη Νέα Δημοκρατία ο κατηγορούμενος είναι αναξιόπιστος για την απιστία, αλλά αξιόπιστος σε όσα λέει για την κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Καλογήρου.

Γιάννης Δραγασάκης

«Ήδη η τοποθέτηση του κ. Σταθάκη απέδειξε ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου που να αφορά την κυβέρνηση. Αυτό που υπάρχει, όμως, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ένα κουβάρι νομικών και δικαστικών περιπλοκών που αφορά τα ΕΛΦΕ και ίσως σε μια άλλη ευκαιρία αξίζει να συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα, πώς θα διασφαλίσουμε την προοπτική αυτής της επιχείρησης, της παραγωγικής διαδικασίας και τις θέσεις των εργαζόμενων» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Εξήγησε ότι «ανάμεσα στα πολλά που μας απασχόλησαν -γιατί μας απασχόλησαν πολλά- από την πλευρά των εργαζόμενων ήταν και το θέμα της αναγκαστικής διαχείρισης. Και είχαμε προετοιμαστεί μήπως κάναμε τέτοια κίνηση, αλλά δυστυχώς κι αυτή προϋπέθετε συνέργεια των τραπεζών και εξεύρεση επενδυτή».

Όπως ανέφερε, αυτό που ακούστηκε στη συζήτηση ως κριτική ήταν τρία πράγματα, ότι η κυβέρνηση «επεδίωξε να χαρίσει», «επιχειρήθηκε να πουληθούν ακίνητα» και «γνώριζαν όλοι οι υπουργοί».

«Πούλησε η κυβέρνηση; Χάρισε; Συζητούμε, δηλαδή, κάτι εδώ το οποίο μπορεί να υπήρχε πρόθεση, αλλά δεν συνετελέσθη ποτέ. Διαπιστώσαμε ότι τα ακίνητα δεν μπορούσαν να πουληθούν, αφού είναι δεσμευμένα. Άρα, δεύτερη υπόθεση που συζητείτο. Και ερωτώ, πρέπει να είναι κάποιος υπουργός για να γνωρίζει ότι η ΛΑΡΚΟ έχει χρέη και η Χαλυβουργική χρωστούσε επί χρόνια στη ΔΕΗ και της κόπηκε το ρεύμα;», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Επίσης, είπε ότι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει θέμα, για την κυβέρνηση δεν ήταν θέμα ΔΕΠΑ, ήταν θέμα εργαζόμενων και μίας παραγωγικής δραστηριότητας, «πνεύμονας ζωογόνος για την περιοχή της Καβάλας».

«Και δεν κρύβουμε ότι σε επίπεδο κυβέρνησης ασχοληθήκαμε με διάφορες ιδιότητες και πολλές φορές συζητώντας τι λύση μπορούμε να βρούμε, όπως ασχοληθήκαμε με την περίπτωση ΛΑΡΚΟ, με τα Ναυπηγεία της Σύρου, Μαρινόπουλου ώστε να βρούμε καμία λύση. Τέτοιες ενέργειες έγιναν από την κυβέρνησή μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται, ιδίως όταν πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκουμε λύσεις, ιδίως σε θέματα που αφορούν εργαζόμενους και κρίσιμες παραγωγικές δραστηριότητες. Εκείνο που μετράει, όμως, είναι η θεσμικά έγκυρη και τυπική απόφαση. Η δεύτερη παρατήρηση που κάνω είναι ότι για το θέμα που συζητάμε σήμερα δεν υπήρξε ποτέ απόφαση κυβερνητικού οργάνου, που σημαίνει ότι και αν γίνονταν συζητήσεις ήταν στη σφαίρα της ανταλλαγής απόψεων, των διαβουλεύσεων, ποτέ όμως ως προεδρεύων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής δεν ήρθε το θέμα, κάτι που σημαίνει, η όποια ιδέα δεν είχε ωριμάσει το θέμα για να πάρει τον μανδύα κυβερνητικής απόφασης» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Απαντώντας στο σημείο της κριτικής της ΝΔ που αφορά τη δική του συμμετοχή στην υπόθεση, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι αφορά την συνέντευξη του κ. Κιτσάκου, στην οποία του λέει «πρόσεξε να μην κόψεις το φυσικό αέριο, αλλά φρόντισε και να μην ανεβάσεις το χρέος». «Που είναι το κακό; Όλοι το ίδιο θα έλεγαν. Αλλά η ΝΔ έβαλε και το όνομά μου για να φανεί ότι στο σκάνδαλο αυτό ενέχεται όλη η κυβέρνηση. Ήθελα να ήξερα τι όνειρα βλέπει ο κ. Γεωργιάδης; Ειδικά δικαστήρια και εξορίες; Ας βλέπει ο ελληνικός λαός πώς βλέπουν ορισμένοι την επάνοδό τους στην εξουσία» επισήμανε.

Τέλος, παρατήρησε ότι αυτό που φάνηκε από τη σημερινή συζήτηση είναι πως «υπάρχουν ευθύνες και ερωτήματα για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το νομικό κουβάρι, πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη, τα οποία ανατοκιζόμενα έφτασαν στα σημερινά τους επίπεδα, πώς έφτασε να ελέγχεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πριν το 2015». «Αναρωτιέμαι αν έγινε ποτέ φορολογικός έλεγχος στην ELFE και αν δεν έγινε ποιοι έχουν την ευθύνη», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αλέκος Φλαμπουράρης

«Στη διαχείριση της ΔΕΠΑ δεν υπήρχε συμμετοχή δική μου. Σε αυτό που υπήρχε και θα υπάρχει πάντοτε είναι σε σχέση με την ELFE και τη δυνατότητα που πρέπει να έχουν οι παραγωγικές δυνάμεις να λειτουργήσουν εξυγιανόμενες με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράκης. Όπως εξήγησε, ο ίδιος ασχολήθηκε με το θέμα των εργαζόμενων «όταν τον Ιούλιο του 2016 υπήρχε μεγάλη διαδήλωση και πορεία από την Καβάλα προς την Αθήνα και επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου και δέχθηκα τους εργαζόμενους».

«Αντιμετωπίσαμε μαζί με τη ΓΣΕΕ τα προβλήματα να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, να σταματήσουν οι διώξεις και όσοι δεν επαναπροσληφθούν να αποζημιωθούν. Αυτό προσπαθήσαμε και μετά από καιρό επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. Αλλά αυτό που ταυτόχρονα έθεσαν ήταν να μπορεί η επιχείρηση να διακινεί και το εμπόρευμα, καθώς δεν εκδίδονται επιταγές κ.λπ. Έτσι, κάλεσα το τραπεζικό σύστημα, η απάντηση ήταν ότι δεν συνδιαλέγονται με τον Λαυρεντιάδη και μετά από αυτήν την τοποθέτηση, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να λειτουργεί η αγορά στην περιοχή, εκδώσαμε ανακοίνωση ότι θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και προτείναμε να βρεθεί λύση, η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένας επενδυτής», ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

«Δεν φέραμε εμείς την παραγωγική βάση της χώρας σε αυτά τα χάλια, εμείς προσπαθούμε να την ανασυγκροτήσουμε μέσα από δυσκολίες», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε: «Προχωρήσατε στην επερώτηση μην ψάχνοντας σοβαρά και σε βάθος το θέμα, αξιοποιώντας απλώς τη συνέντευξη Κιτσάκου. Υλοποιείτε το δόγμα ότι αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι όχι μόνο να ακυρώσετε την πολιτική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να επέμβετε στον ιδεολογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και στις προθέσεις του, ακόμη και στις σκέψεις του. Αυτό που κάνετε με την επερώτηση εντάσσεται σε αυτό ακριβώς».

Η αντιπολίτευση

«Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη δεν είναι ένα εικαζόμενο, αλλά ένα καραμπινάτο σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο, για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις. Η κυβέρνηση καλείται να απολογηθεί και οι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τους μηχανισμούς της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία, ενώ παρουσιάζεται ως ο εκφραστής του νέου και κήρυκας εναντίον της διαπλοκής».

Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι διόρισε γενικό διευθυντή στη ΔΕΠΑ πρώην υπάλληλο του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τον κ. Κιτσάκο, δηλαδή πρόσωπο που είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της εταιρίας ELFE, η οποία έχει τα μεγαλύτερα χρέη στη ΔΕΠΑ. Σήμερα, όπως επισήμαναν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Κιτσάκος διώκεται από τη Δικαιοσύνη για κακουργηματική απιστία για τις μεθοδεύσεις του, καθώς επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα χρήματος και διότι τα ακίνητα αυτά κοστολογήθηκαν 10 φορές πάνω από την αξία τους, από 9 εκ. 90, με προφανή οφέλη για την πλευρά Λαυρεντιάδη».

Στη συζήτηση, οι βουλευτές της ΝΔ αξιοποίησαν τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Κιτσάκου, σύμφωνα με τις οποίες όσες αποφάσεις έλαβε από την επιτελική θέση του στη ΔΕΠΑ, ήταν στη βάση υπουργικών εντολών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα εξής πρόσωπα:

– Τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Σπύρο Παλαιογάννη, ο οποίος «απομακρύνθηκε από τη θέση του όταν κάλεσε την ELFE να τηρήσει τις υποχρεώσεις της».

– Τον Θεόδωρο Κιτσάκο, «τον οποίο τοποθέτησε ως διευθύνοντα σύμβουλο στη ΔΕΠΑ ο Πάνος Σκουρλέτης», πρόσωπο που «ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπάλληλος του κ. Λαυρεντιάδη».

– Τη Βασιλική Θάνου, γιατί την ίδια ημέρα, δηλαδή 2 Μαϊου 2017, που ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, αντιεισαγγελέας, Γεώργιος Παντελής, απέστειλε επιστολή στην ΔΕΠΑ, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για τις ανείσπρακτες οφειλές των Ελληνικών Λιπασμάτων, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου υπό την τότε πρόεδρο του Αρείου, Πάγου Βασιλική Θάνου, αποφάσισε την αντικατάσταση του κ. Παντελή.

– Τον κ. Πετσίτη, διότι σύμφωνα τον κ. Κιτσάκο, τη διετία 2016-2017, οπότε γίνονταν οι διαπραγματεύσεις με την ELFE, επισκεπτόταν επανειλημμένως τη ΔΕΠΑ, ως «εκπρόσωπος των υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» και αυτήν την περίοδο ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τα Ελληνικά Λιπάσματα με ποσά που φτάνουν τις 200.000 ευρώ.

«Είναι φοβερή η ανέλιξη του κ. Πετσίτη, αν σκεφτεί κανείς ότι έως και το 2014 φέρεται να εργαζόταν ως σερβιτόρος σε πιτσαρία με ετήσιες απολαβές λιγότερες από 5.000 ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Πετσίτης, εκτός από φίλος των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, είναι φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του κύπριου δικηγόρου, Σωτηράκη Παναγιώτου, ο οποίος είναι διαχειριστής δύο offshore του κ. Λαυρεντιάδη και συνεργάτης και συνεταίρος του κ. Αρτεμίου».

«Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη είναι η κορυφή του παγόβουνου του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε «το κόμμα που ήρθε με τη ρομφαία της κάθαρσης και με συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων κατέστησε το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Η δικαιοσύνη

Η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Ειδικό Δικαστήριο διατυπώθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Στο στόχαστρο μπαίνουν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, οι κ.κ. Γιώργος Σταθάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Γιάννης Δραγασάκης.

«Σας θαυμάζω για την ηρεμία, με την οποία αντιμετωπίζετε αυτήν την υπόθεση. Είναι νομικά και πολιτικά αδύνατο γι’ αυτήν την υπόθεση να μην πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο. Αδύνατο. Να το ξέρετε από τώρα, θα πάτε οπωσδήποτε» ανέφερε απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι προάγγελος εξελίξεων στο δικαστικό πεδίο είναι η δίωξη που ασκήθηκε στη διοίκηση της ΔΕΠΑ επί σημερινής κυβέρνησης, «διότι ο διευθύνων σύμβουλος έδινε εντολή στη ΔΕΠΑ να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη». Ξεχωριστή στιγμή, εκείνη κατά την οποία ο κ. Γεωργιάδης επέδειξε στην αίθουσα της Ολομέλεια φωτογραφία του δικηγόρου Αρτεμίου (η ΝΔ τον συνδέει με τον κ. Πετσίτη και τον κ. Παππά) να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου με μία σακούλα ανά χείρας. «Όταν είδα αυτήν τη φωτογραφία, κατάλαβα πώς σκέφτηκαν στο Μαξίμου την απίθανη ιστορία με τις τροχήλατες βαλίτσες. Εκείνη την ημέρα σκέφτηκαν «χάθηκε ο κόσμος να είχαμε μία τροχήλατη βαλίτσα να τα βάλουμε μέσα;». Γι’ αυτό θα πάτε φυλακή κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας κοπούν τα γελάκια πολύ γρήγορα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Κιτσάκος έχει πει ότι ήταν σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, για να υπογραμμίσει: «Η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να φτάσει σε πλήρη δικανική πεποίθηση. Να κρίνει, δηλαδή, για την αθωότητα και την ενοχή. Η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής ολοκληρώνεται στην ύπαρξη απλών ενδείξεων και στην παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκεί τελειώνει η δική μας αρμοδιότητα. Μετά ταύτα συμβουλεύω: Οργανωθείτε υπερασπιστικώς».

«Ακούσαμε τους απαντώντες υπουργούς της κυβέρνησης να εγκαλούν τη ΝΔ για όξυνση του πολιτικού βίου, ενώ θα έπρεπε σε ήπιους τόνους να οδεύσουμε προς τις εκλογές. Μάλλον όσο περνά ο καιρός η κυβέρνηση αποκτά βρετανικό χιούμορ» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέφερε: «Ενώ το 2014, επί των ημερών της «αιμοσταγούς» διακυβέρνησης των «διαπλεκομένων», αποφασίζεται η διακοπή της πίστωσης προς την Εταιρεία Λιπασμάτων ELFE ΑΒΒΕ και από την Αρχή για το ξέπλυμα η δέσμευση των ακινήτων της, μετά τις εκλογές, επί των ημερών, πια, της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο διοριζόμενος διευθύνων σύμβουλος αποφασίζει να ζητήσει τα χρωστούμενα και ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα να προχωρήσει στη δέσμευση των ακινήτων της εταιρείας. Ω του θαύματος αντικαθίστανται και οι δύο. Και -ω του θαύματος- επιλέγεται ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ως διαχειριστής των χρημάτων μίας δημόσιας εταιρείας, ποιος; Ο μέχρι πρότινος διευθυντής της ELFE, του μεγάλου, δηλαδή, οφειλέτη της ΔΕΠΑ».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη ΧΑ: «Ιστορική κριτική τα άρθρα για τον Χίτλερ – Εκπαίδευα τα μέλη στον...

Απολογείται σήμερα στο Εφετείο Ηλίας Κασιδιάρης, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής.Στην αρχή της απολογίας του, σχετικά με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής...

Η Καταλονία «βρυχάται» – Ολονύχτια διαμαρτυρία με επεισόδια για την καταδίκη των αυτονομιστών ηγετών...

«Καυτό» ήταν το βράδυ της Τρίτης 15 Οκτωβρίου στην Ισπανία, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη...

Ξάνθη: Βρήκαν πτώμα να φλέγεται σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισαν χθες (15/10) νωρίς το απόγευμα πυροσβέστες και αστυνομικοί της Ξάνθης όταν εισερχόμενοι σε παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ανατολική είσοδο της πόλης,...

Επίδομα ενοικίου: Τι αλλάζει από την αρχή του νέου έτους

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί...

Μαμά και κόρη έβαλαν «φωτιά» στην παραλιακή με τη σέξι εμφάνισή τους

Ποια η μαμά και η ποια κόρη σε αυτή τη φωτογραφία;Αυτό είναι που λένε το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά. Με τόσο...

Επανάσταση στις «αναλήψεις» – Αυτό είναι το πρώτο ΑΤΜ στον κόσμο που βγάζει… σολομό...

Τον περασμένο Ιανουάριο, στο mall Wisteria στη Σιγκαπούρη εμφανίστηκε ένα καινούριου τύπου ATM: σε αυτό μπορείτε να κάνετε ανάληψη, όχι χρημάτων, αλλά φιλέτων κατεψυγμένου...

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Κεραμέως: Σκοτάδι και βούρκος η ανακοίνωση για τον Φίλη (video)

Για «απαράδεκτη και αήθη επίθεση» προς τον Νίκο Φίλη από τη Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του προς την ανακοίνωση του υπουργείου...

Κεραμέως κατά Φίλη: Προσχηματικό το ενδιαφέρον για διάλογο στη Βουλή

«Πόλεμος» δηλώσεων για την Παιδεία ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα της...

Μια «ανάσα» από τη συμφωνία ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit – Στα «σκαριά»...

Πολύ κοντά σε συμφωνία για το Brexit φαίνεται να είναι η Βρετανία και η ΕΕ μετά τις υποχωρήσεις του Μπόρις Τζόνσον στα αιτήματα των...

Εξομολόγηση Κώστα Φαλελάκη: Ο Μηνάς δεν υπάρχει πουθενά. Η τέφρα του…

Ο Κώστας Φαλελάκης υπήρξε σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα για 25 χρόνια και η απώλεια αυτή τον έχει συγκλονίσει.Σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν έχει την...

Άγρια κόντρα Βαρουφάκη – Κούλογλου: Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ακούτε τι λέτε;

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Γιάννη Κούλογλου και του Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ «Στο...

Έρευνα: Το κάπνισμα ευθύνεται για έναν στους τέσσερις θανάτους από καρκίνο

Το κάπνισμα ευθύνεται για περίπου 2,3 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο ή σχεδόν έναν στους τέσσερις (24%) των συνολικών θανάτων από καρκίνο, σύμφωνα με το...

Αλέξανδρος Ρήγας: Δείτε τη νέα επιστολή του στα Μέσα για τη ματαίωση του «Room...

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μετά την επιστολή στο «Πρωινό» για τη ματαίωση της σειράς «Room service πλιζ» εξέδωσε νέα για όλα τα Μέσα.Η επιστολή αναφέρει...

«Χειρόφρενο» από τους Δημοκρατικούς στην ψηφοφορία παραπομπής του Τραμπ – Τι φοβούνται

Όπως ανέφεραν πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος, οι Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και οι υπόλοιποι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος...

Διαλύεται πλήρως η Χρυσή Αυγή

Εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή, την ώρα που τα ηγετικά στελέχη της απολογούνται στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.Έτσι, επισημοποιήθηκε πλέον το κλείσιμο της...

Αυτή θα είναι η νέα Catwoman στην ταινία «The Batman»

Είναι αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο και πλέον ετοιμάζεται για τον νέο της κινηματογραφικό ρόλο στη νέα ταινία «The Batman»: Την αντιηρωίδα και μερικές...