Σφοδρή επίθεση Σκουρλέτη σε ΝΔ: Κάποιοι ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά αντίληψη και τον νεοφασισμό
Σκληρή επίθεση ενάντια στην αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης από την Κοζάνη. Την ίδια στιγμή έδωσε διευκρινίσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης,τονίζοντας πως «αποκαθιστούμε σιγά σιγά τις αδικίες του παρελθόντος, επουλώνουμε τις παλιές πληγές και η πορεία των τελευταίων μηνών με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της χώρας στις αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυς».

Όσον αφορά το κόμμα της Πειραιώς, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως « η αντιπολίτευση επιλέγει μια στείρα στάση απέναντι στην κυβέρνηση, γιατί είδε τις προσδοκίες της σε ό,τι αφορά την οικονομία να ματαιώνονται» και συνέχισε, κατηγορώντας της ΝΔ πως  στην υπόθεση της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας, «υιοθετεί διχαστικές λογικές και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που βιώσαμε ένα εμφύλιο πόλεμο και σήμερα ορισμένοι φροντίζουν να διχάσουν με το εάν κάποιος είναι λιγότερο η περισσότερο πατριώτης η προδότης»

Τα παραπάνω τα χαρακτήρισε ως «απαράδεκτα« και ξεκαθάρισε πως «ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά αντίληψη και τον νεοφασισμό». Διευκρίνισε ωστόσο, ότι όσοι αντιδρούν απέναντι σε αυτή την συμφωνία δεν σημαίνει ότι κατατάσσονται στην παραπάνω κατηγορία.

Δήλωσε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για την δυτική Μακεδονία είναι ακόμη πιο θετική, γιατί “ανοίγει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς κάτι που το έχει ανάγκη η περιοχή το είχαμε ανάγκη ως χώρα”. Με αφορμή την πρόταση δημοτικού συμβούλου σε δήμο της περιοχής «να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι βουλευτές της περιοχής γιατί ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών»ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι «με αυτή την λογική κηρύσσεται ανεπιθύμητη η δημοκρατία» και απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου «να καταδικάσουν συμπεριφορές που δεν χωρούν στο πλαίσιο σύγχρονης δημοκρατίας».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις δηλώσεις του Π. Καμένου στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι «δε διαθέτω την ικανότητα να ερμηνεύω τις δηλώσεις του Πάνου Καμένου, όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλούς μήνες. Τις μεταπτώσεις που είχε εδώ και ένα χρόνο σχεδόν για το εάν θα ρίξει ή θα παραμείνει στην κυβέρνηση κλπ». Συμπλήρωσε, ακόμη ότι «όσο μιλά ο κ. Καμμένος μου δημιουργεί μια έκπληξη και μια απογοήτευση, εμείς δεν τον είχαμε γνωρίσει έτσι στο πλαίσιο μιας έντιμης και αναγκαίας συνεργασίας».

Αναφερόμενος στο θέμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σημείωσε ότι μετά την αποχώρηση του Καμμένου «μάλλον βλέπω πιο συμπαγή την πλειοψηφία των 151 βουλευτών και αυτό επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα ακούγοντας δηλώσεις όπως αυτές που μου αναφέρατε». Επίσης, για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε ότι οι δύο ψηφοφορίες που έγιναν πρόσφατα στην βουλή «δίνουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, να κριθεί στο τέλος της θητείας της στις εκλογές του Φθινοπώρου του 2019, όπου με απόλυτη ειλικρίνεια θα πούμε στους πολίτες για το έργο που κάναμε σε αρκετά δύσκολες συνθήκες».

Μίλησε για «κοινοβουλευτικό ακτιβισμό, ένα κοινοβουλευτικό αντάρτικο» όπως το χαρακτήρισε, όπου αμφισβητείται εάν η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία. «Αυτό πιστοποιείται μόνο μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ψηφοφορία της Βουλής και κάποιος θα μπορούσε να θέσει το θέμα» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στην σημασία των Ευρωεκλογών, επεσήμανε τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοφασιστικών κομμάτων που «θα μπορούσαν να αλλάξουν την πορεία και το νήμα από όπου ξεκίνησε η Ευρώπη και να ξαναγυρίσουμε στα κλειστά σύνορα και τους εθνικούς ανταγωνισμούς».

Στο θέμα της πολιτικής στόχευσης του κυβερνητικού κόμματος, εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ «αγωνιζόμαστε για την συγκρότηση ενός πλατιού προοδευτικού μετώπου, όπου έχουν θέση δυνάμεις της Οικολογίας, δυνάμεις της Αριστεράς και δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας που απαγκιστρώνονται από τον Φιλευθερισμό», κάτι, που όπως δήλωσε, γίνεται στην Ευρώπη εν αντιθέσει με την Ελλάδα που δεν συμβαίνει γιατί «έχουμε μια κεντροαριστερά που αγκαζάρεται με την δεξιά και την κεντροδεξιά».

Ο κ. Σκουρλέτης, κατονόμασε το ΚΙΝΑΛ ως «το κόμμα της κεντροαριστεράς που “δεν μπορεί η ηγεσία του να αντιληφθεί και να παρακολουθήσει τον προβληματισμό που υπάρχει στις Ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις». Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκροτηθεί ο αυτός ο πόλος που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ΔΕΗ και στην πορεία υλοποίησης του εμβληματικού έργου της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα, ύψους 1,5 δις ευρώ, «που παρ’ ότι γνωστές φωνές λένε συνεχώς ότι η ΔΕΗ καταρρέει το έργο προχωρά και θα ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο».

Ο κ. Σκουρλέτης, αναφέρθηκε και στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, λέγοντας ότι «τιμά τον ρόλο και την θέση που κατέχει» και ότι «άνοιξε προοπτικές στην αυτοδιοίκησης που αναγνωρίζονται από εχθρούς και φίλους».
(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook