Σχέδιο «Νόμος και Τάξη» για τα Εξάρχεια – Ρουβίκωνας και «τρομοκρατία» στο στόχαστρο
Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μόνο νέος δεν είναι στο συγκεκριμένο πόστο καθώς είναι η τέταρτη φορά που το αναλαμβάνει. Ο πρόσφατα διεγραμμένος από το ΚΙΝΑΛ πολιτικός έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής με την εξάρθωση της 17 Νοέμβρη αλλά και τη στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012.

Έτσι η νέα του θητεία στο υπουργείο έχει ένα σαφές στίγμα και καλείται να υλοποιήσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα, στην οποία η ΝΔ βάσισε ένα μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής της εκστρατείας. Σε αυτό το πλαίσιο, το κομμάτι των Εξαρχείων είναι κομβικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχει ήδη έτοιμο σχέδιο επιχειρησιακής δράσης για τα Εξάρχεια, με την περιοχή να τίθεται σε αστυνομικό κλοιό, με έντονη παρουσία των αρχών ασφαλείας για όσον χρόνο χρειαστεί και εφόδους σε σπίτια για τον εντοπισμό διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, αλλά και των καταφυγίων των αναρχικών ομάδων.

Την ίδια στιγμή ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αστυνομία επομένως δεν θα υπάρχουν τριβές που ίσως καθυστερούσαν την εφαρμογή του σχεδίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου που αναλαμβάνει αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής Πολιτικής και σωφρονιστικού συστήματος. Είναι Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων ΔΙΑΣ.

(Με πληροφορίες από star.tv)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook