«Πυρά» Μαντζουράνη κατά ΤτΕ – «Αξιόμεμπτη η στάση της στην περίπτωση Πολάκη»

«Βέλη» κατά της Τράπεζας της Ελλάδας εξαπέλυσε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαντζουράνης, χαρακτηρίζοντας «αξιόμεμπτη» τη στάση της στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

«Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Τράπεζα της Ελλάδας. Την Κυριακή βγαίνει ένα δημοσίευμα σε μεγάλη εφημερίδα. Τη Δευτέρα βγάζει μία ανακοίνωση η Attica Bank. Τη Δευτέρα το απόγευμα καλεί τους υπεύθυνους ο κ. Στουρνάρας και αμέσως βγάζει ανακοίνωση ότι είναι σύννομο το δάνειο. Αυτό είναι αξιόμεμπτο. Δε γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Έγινε μόνο για τον Πολάκη», ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Όσον αφορά την τηλεφωνική συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα, μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στο Documento, διευκρίνισε πως: «Η καταγραφή χωρίς συναίνεση είναι παράνομη. Όμως, υπάρχει η ρητή συναίνεση. Αν εγώ δε σας κλείσω το τηλέφωνο (σε περίπτωση που ενημερωθεί για την καταγραφή της συνομιλίας) και συνεχίσω τη συζήτηση τίθεται ένα θέμα ερμηνείας. Είναι αυτή η συναίνεση ρητή ή όχι; Δεύτερον και κυριότερον: Έχουμε δύο διαφορετικές εκδοχές. Ο κ. Πολάκης λέει ότι “ουδέποτε σε μαγνητοφώνησα” και ο κ. Στουρνάρας απαντά ότι “με ηχογράφησες”. Γιατί ο ένας είναι πιο πειστικός από τον άλλο; Πρέπει να υπάρξει ένα πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο».

Ερωτηθείς εάν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο η δημοσίευση μέρους του διαλόγου από το Documento, είπε: «Όχι, γιατί μπορεί να έχει πολύ ισχυρή μνήμη ο κ. Πολάκης ή να είχε έναν μάρτυρα και να κατέγραφε όσα ελέχθησαν. Η πιστότητα των λεχθέντων δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο καταγραφής. Εγώ μπορώ να αποδώσω σε λίγο αυτά που συζητάμε τώρα εδώ (στον ραδιοφωνικό «αέρα»). Αν θα δείτε στη συνομιλία το μεγαλύτερο μέρος είναι αυτά που λέει ο Πολάκης. Συντριπτικά».

Για τα δάνεια των κομμάτων

Για το αν μπορούν να οδηγήσει κάπου τόσο η υπόθεση Πολάκη – Στουρνάρα όσο και η αντίστοιχη για τα δάνεια των κομμάτων, σχολίασε με νόημα: «Οι μεγάλες προσδοκίες καταλήγουν σε μεγάλες απογοητεύσεις. Οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη είναι βραδύτατες».

Χαρακτηριστικά, για την υπόθεση που αφορά τα δάνεια των κομμάτων: «Έχουν ήδη δοθεί οι εξηγήσεις των υπόπτων στην αρμόδια πταισματοδίκη. Βρίσκονται την οικονομική εισαγγελία για να κρίνει για ποιους θα ασκηθεί δίωξη. Ποιοι θα καταλήξουν σε δίωξη δεν το ξέρουμε. Τα δάνεια των κομμάτων δεν εξυπηρετούνται και είναι όλα ληξιπρόθεσμα και απαιτητά. Δεν πρόκειται να τα πάρουν αυτά τα λεφτά ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν λεφτά στις τράπεζες. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα και τα έσοδα των κομμάτων μικρά».

«Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Την αλήθεια είπε ο κ. Τσουκάτος. Ούτε πρόκειται να το παραδεχτεί κάποιο από τα κόμματα. Διαφορετικά θα πρέπει να απολογηθούν. Ποιος θα το παραδεχτεί; Ποιος κατηγορούμενος ομολογεί την ενοχή του; Ακόμα και τον κ. Τσουκάτο να καλέσουν, πώς θα το αποδείξει; Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκαλυφθεί η αλήθεια», κατέληξε.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook