«Ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις Πρέσπες δεν παίρνει από μένα η κυβέρνηση», λέει ο Σαρίδης

Τις προθέσεις τους τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για  μια ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ξεκαθάρισε ο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.

«Αν αύριο το πρωί πριν τις Πρέσπες καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ, πριν τις Πρέσπες, θα την καταψηφίσω. Αν επίσης πριν τις Πρέσπες ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και πάλι θα την καταψηφίσω. Ψήφο εμπιστοσύνης πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυβέρνηση δεν παίρνει», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς, γιατί δεν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ έχει ήδη ψηφίσει τον προϋπολογισμό, απάντησε πως «ψήφισα τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση που έχω καταθέσει για δωρεάν νομική διαδικασία όσων αποδεδειγμένα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται περί αποστασίας του από την Ένωση Κεντρώων, ο ίδιος διερωτήθηκε «από πού προκύπτει αυτό;», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι θέμα του προέδρου» και συμπλήρωσε πως δεν έχει φύγει από την Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας πως: «εγώ πιστεύω στην ψήφο κατά συνείδηση. Έτσι λειτουργώ τα τελευταία τρία χρόνια στη Βουλή».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook