Στη Βουλή η ρύθμιση για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς – Πώς θα βοηθήσει στην υπεράσπισή τους

Τις επόμενες ημέρες προωθείται νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, μετατίθενται στην Τουρκία, έχουν σταθερή κατοικία που, σε επίπεδο νομικής αντιμετώπισης, το Δικαστήριο της Τουρκίας πρέπει να το δεχθεί, προκειμένου να αποφασίσει την άρση της προσωρινής κράτησης.

Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Πώς θα βοηθήσει η ρύθμιση

Η βασική επιχειρηματολογία της τουρκικής δικαιοσύνης με την οποία απορρίπτονται έως τώρα τα αιτήματα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, είναι η μη υπαρκτή διεύθυνση κατοικίας τους στην Τουρκία.

Έτσι, με τη ρύθμιση αυτή η ελληνική πλευρά αποκτά πρόσθετη ισχύ στο ζήτημα της υπεράσπισης και αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών προκειμένου να υπερκεράσει τη μόνιμη επωδό των τουρκικών αρχών. Αυτό αναμένεται να συντρίψει ένα από τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της γείτονος, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποφυλάκισή τους.