Ποιοι «ράβουν» υπουργικά κουστούμια – Αυτά είναι τα πρόσωπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να είναι κοντά στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Η διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει το έναυσμα για ονοματολογία σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ο επικρατέστερος για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να είναι κοντά στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (με τρεις υφυπουργούς), ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πιθανό ν’ αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει αρκετές πιθανότητες να κάτσει στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών, ενώ φαίνονται «κλειδωμένες» οι αντίστοιχες θέσεις στα υπουργεία Εργασίας και Άμυνας, τα οποία αναλαμβάνουν εκτός σοβαρού απρόοπτου, οι Γιάννης Βρούτσης και Βασίλης Κικίλιας.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως θα πάρει η Νίκη Κεραμέως (με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη), αυτό της Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης κι αυτό του Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το πιθανότερο είναι να το αναλάβει κάποιο εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, ενώ το υπουργείο Υγείας ο Μάκης Βορίδης. 

Εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο θ’ αναλάβει εκτός σοβαρού απρόοπτου και το υπουργείο Πολιτισμού. 

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών (το οποίο συγχωνεύεται με το Μεταναστευτικής Πολιτικής), ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα στο υπουργείο Υποδομών, ενώ ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος και Γρηγόρης Δημητριάδης, όπως όλα δείχνουν θα τον ακολουθήσουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θα είναι οι επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού. 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook