Πλειστηριασμοί και απεργίες ανεβάζουν την αντιπαράθεση – Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

  • Στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το πολυνομοσχέδιο
  • Ποια θέματα ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο
  • Τι προβλέπεται και για όσους φοροδιαφεύγουν

Το άνοιγμα ζητημάτων σε πολλαπλά μέτωπα αντιμετωπίζει -με αισιοδοξία- η κυβέρνηση, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το νομοσχέδιο που εισάγεται στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Παρασκευή, με την ψήφισή του να έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα, ανοίγει μία σειρά από θέματα, με τους πλειστηριασμούς και τις απεργίες να «πρωταγωνιστούν» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Δείτε επίσης: Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο – Τι προβλέπει για πλειστηριασμούς και απεργίες

Το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες θα οδηγούν σε απενεργοποίηση ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν ή έχουν υποβάλει ψευδή στοιχεία για την απόκτησή του.

Δείτε επίσης: Απενεργοποίηση ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν

Για τους πλειστηριασμούς, προβλέπεται ότι από τις 21 Φεβρουαρίου, θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ενώ για τις απεργίες σημειώνεται ότι ουδεμία αλλαγή επέρχεται στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται και νέα υπηρεσία για την καταπολέμηση του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος, η οποία συστήνεται στο ΥΠΟΙΚ με 135 ελεγκτές, θα υπάγεται κατευθείαν στον υπουργό, ενώ θα καθοδηγείται και θα συντονίζεται από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Δείτε επίσης: Πώς κατατάσσονται οι πιστωτές σε περίπτωση επίσπευσης πλειστηριασμού σε βάρος του οφειλέτη

Σύμφωνα με άλλη διάταξη, από 1ης Ιανουαρίου καταβάλλεται το επίδομα παιδιού, λαμβάνοντας υπ` όψιν τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Επίσης, προβλέπεται ο επανασχεδιασμός από ειδικό συλλογικό όργανο και από μηδενική βάση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στον Δημόσιο τομέα, των κατηγοριών των επιμέρους δικαιούχων, καθώς και του τρόπου υπολογισμού του.

Δείτε επίσης: Νέα παρέμβαση του ΠΑΜΕ – Διαμαρτύρεται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (εικόνες – video)

Τέλος, για πρώτη φορά καθιερώνεται ενιαίος φορέας Εθνικού Κτηματολογίου, με στόχο το 2020, να έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: ΕΡΤ