Πίσω από γυψοσανίδες βρέθηκαν τα έγγραφα «φωτιά» του ΚΕΕΛΠΝΟ – Αξιολογούνται από τους επιθεωρητές

  • Την είδηση ότι πολύτιμα έγγραφα του οργανισμού βρέθηκαν κρυμμένα σε κρύπτη επιβεβαιώνει η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου
  • «Τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές
  • «Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη»

Την αποκάλυψη ότι πολύτιμα έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι επιβεβαιώνει η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

«Τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές. Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento» στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ανακάλυψαν καμουφλαρισμένη κρύπτη με τα αρχεία του κέντρου, τα οποία επιμελώς είχαν αποκρύψει από την έρευνα. Μέσα σε ένα δημόσιο κτίριο υπάλληλοι του δημοσίου και πρωταγωνιστές στο μεγάλο φαγοπότι είχαν δημιουργήσει το μουσείο της διαφθοράς τους, ενώ ταυτόχρονα έλεγαν πως τα χαμένα αρχεία που έκρυβαν και τα οποία αναζητούσαν οι επιθεωρητές είχαν κατασχεθεί από την εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πληροφορία για την κρύπτη μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μέσω τηλεφώνου από άτομο το οποίο δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του αλλά εικάζεται πως ανήκει στην ομάδα στελεχών του κέντρου, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να είναι κάποιος από τους ήδη υπόδικους ο οποίος θα εμφανιστεί αφού έδωσε την πληροφορία για να ελαφρύνει τη θέση του.

Η κρύπτη φαίνεται ότι ήταν γνωστή σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο χώρος μπροστά από την καλυμμένη πόρτα ήταν σε χρήση κανονικά ως πάρκινγκ αυτοκινήτων και είναι μάλλον απίθανο οι υπάλληλοι που σύχναζαν στο δεύτερο υπόγειο να γνώριζαν λεπτομέρειες.

«Τα πολύτιμα έγγραφα ήταν κρυμμένα πίσω από γυψοσανίδες»

«Την περασμένη Παρασκευή οι επιθεωρητές βρήκαν έγγραφα σε κρύπτη», σημείωσε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης και πρόσθεσε ότι «τα πολύτιμα έγγραφα ήταν κρυμμένα πίσω από γυψοσανίδες». 

Τα έγγραφα αυτά κρίνονται πολύ σημαντικά που θα βοηθήσουν την έρευνα και την σύνταξη των πορισμάτων εξήγησε η κ. Παπασπύρου, ενώ υπενθύμισε ότι είχε πολλές φορές αναφέρει ότι έλειπαν σημαντικά έγγραφα και ότι θα βρεθούν, τα οποία και βρέθηκαν.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook