Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με αφορμή αναρτήσεις και δημοσιεύματα για λανθασμένη έκδοση απολυτήριων από ελάχιστα Λύκεια της χώρας.

Το υπουργείο τονίζει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως αναφέρει:

1. Μικρός αριθμός απολυτηρίων εκδόθηκε με βάση την προγενέστερη έκδοση απολυτηρίων τίτλων (σχολικό έτος 2014-2015) η οποία ήταν αναρτημένη στο Μyschool και στην οποία υπήρχε η ένδειξη «Ομάδες Προσανατολισμού /κατεύθυνση» και όχι η σωστή ένδειξη «Ομάδες Προσανατολισμού», η οποία ισχύει για το σχολικό έτος 2015-16.

2. Εκ παραδρομής και με ευθύνη τους ορισμένοι Διευθυντές Σχολείων και Σύλλογοι Καθηγητών προχώρησαν σε λανθασμένη εκτύπωση και έκδοση απολυτηρίων τίτλων πριν από την λήξη και των επαναληπτικών εξετάσεων και παρά την πρόβλεψη της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

3. Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το Υπουργείο Παιδείας ενήργησε άμεσα. Ζήτησε ενημέρωση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης και στη συνέχεια έδωσε οδηγίες προκειμένου σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις και αφού οι τελευταίες εντοπίσουν τα σχολεία που εξέδωσαν λανθασμένους τίτλους, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες με βάση την κείμενη νομοθεσία, για την απόσυρση των λανθασμένων τίτλων και την έκδοση νέων ορθών.

Το Υπουργείο διαβεβαιώνει τους απόφοιτους, τις οικογένειες τους και την ελληνική κοινωνία ότι τα ελάχιστα λανθασμένα απολυτήρια έχουν αποσυρθεί και αντικατασταθεί από νέα.

Συνεπώς, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανησυχία, καταλήγει η ανακοίνωση.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας