Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Καπάκης – Αναλαμβάνει ο Ταφύλλης (video)

  • Ο Γιάννης Καπάκης υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας την παραίτηση του στον Πάνο Σκουρλέτη
  • Η εξέλιξη θεωρείτο αναμενόμενη μετά την προ ολίγων ημερών παραίτηση του Νίκου Τόσκα
  • Ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
  • Ποιος είναι ο Γιάννης Ταφύλλης

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Καπάκης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον Πάνο Σκουρλέτη, όπου και του υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό.

Η εξέλιξη θεωρείτο αναμενόμενη μετά την προ ολίγων ημερών παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάσταση των αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ο Γιάννης Ταφύλλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη.

Ο Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη Γρεβενών.
Φοίτησε στo Tμήμα Ιπτάμενων της Σχολής Ικάρων και στη συνέχεια απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.

Υπηρέτησε στην ελληνική Αεροπορία για εικοσιπέντε έτη, αρχικά ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και στη συνέχεια ως επιτελής και επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των Πληροφοριακών Συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Λογισμικού των Ιπταμένων RADAR AWACS του NATO στη Γερμανία.

Στη διάρκεια της καριέρας του στην Αεροπορία του απονεμήθηκαν πέντε τιμητικές διακρίσεις.

Εργάστηκε ως πολιτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης, με την ιδιότητα του Αρχιμηχανικού και Συμβούλου Πληροφορικής, έχοντας την ευθύνη για τη σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας.

Επιπλέον, ανέλαβε την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων εκπαίδευσης σε χώρες του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη», για υποδομές και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού.

Παρακολούθησε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε διαχείριση έργων, προηγμένη διαχείριση διάρθρωσης, ποιότητας και τεκμηρίωσης, και ανασχεδιασμό επιχειρησιακών διαδικασιών στην Αγγλία, στο μοντέλο ωρίμανσης δυνατοτήτων (Capability Maturity Model) στις ΗΠΑ, και τη διαχείριση συμβάσεων στη Γερμανία.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook