Παραιτείται από υφυπουργός Παιδείας ο Ζουράρις – Τι αναφέρει στην επιστολή του

  • Έστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό
  • Ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να παραιτηθεί
  • Αφορμή οι δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Αρη στη Θεσσαλονίκη
  • Του δόθηκε διορία για να παραιτηθεί
  • Θα παραμείνει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς»

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις με δήλωσή του στο «Βήμα» αναφέρει ότι παραιτείται από υφυπουργός. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Ζουράρι στην οποία του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επιστολή παραίτησης

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Τι αναφέρει η επιστολή

Στην επιστολή , την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κώστας Ζουράρις αναφέρει: Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις.

Η παραίτηση υποβάλλεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Αρη.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Καμμένος: Ή ο Ζουράρις στην κυβέρνηση ή εγώ (video)

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας άναψαν φωτιές σε όλο το πολιτικό σκηνικό ακόμα και στους ΑΝΕΛ, ενώ την Κυριακή ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος έθεσε θέμα παραίτησης του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι του δόθηκε διορία από τους ΑΝΕΛ μέχρι την Τρίτη για να παραιτηθεί.

Το χρονικό

Ο Κώστας Ζουράρις με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 καταφέρθηκε κατά του Ολυμπιακού με ένα χυδαίο σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ «Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…». Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Αρη λέγοντας «Ποιος γ…. τον Αρη».

Ο Κώστας Ζουράρις στη δήλωσή του στο Βήμα διευκρίνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Δηλώσεις για τα λεγόμενα του Κώστα Ζουράρι εξέδωσαν ο Ολυμπιακός, ο Αρης και η Νέα Δημοκρατία.