«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για το “Μακεδονία”», ξεκαθαρίζει ο Μπουτάρης

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του αναφορικά με τα περί αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρας, σε νεότερες δηλώσεις μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε.

Δείτε επίσης: «Να αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου “Μακεδονία”», ζητά ο Μπουτάρης (video)

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας παρερμηνεύτηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, χθες «απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου».

«Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και της παράταξης τον κυρίου Καλαφάτη, οι οποίοι δεν αντέδρασαν», τόνισε και πρόσθεσε:

Δείτε επίσης: «Μάλλον αγουροξυπνημένος ο Μπουτάρης για το “Μακεδονία”»

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή» επεσήμανε, και συνέχισε: «Ας το σκεφτούν αυτό όλοι όσοι συνήθισαν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την απώλεια της θέσης τους στο κοινοβούλιο. Και παρά τις συνέπειες που υφίσταται η χώρα συνεχίζουν να ομφαλοσκοπούν».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι αυτοί που επιμένουν να μη βρεθεί συμβιβαστική λύση βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας.

Δείτε επίσης: Ο κατά Τζιτζικώστα «χρήσιμος ηλίθιος» Μπουτάρης

«Το κλίμα είναι σήμερα φορτισμένο και πρέπει να το αποφορτίστουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αφήσουμε τους διχασμούς και να δούμε νηφάλια την κατάσταση ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια».