Παρέμβαση 44 ευρωβουλευτών εν όψει Eurogroup: Σταματήστε να καταστρέφετε την Ελλάδα

  • Κείμενο – παρέμβαση ευρωβουλευτών υπέρ της Ελλάδας
  • «Οι επιζήμιες καθυστερήσεις εξ αιτίας των διαφορών των δανειστών, απειλούν πολιτικά και οικονομικά  Ελλάδα και Ευρωζώνη»

Πρωτοβουλία στήριξης της Ελλάδας λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης ανέλαβαν 44 ευρωβουλευτές  από τρεις πολιτικές ομάδες .

Σε κοινό ψήφισμά τους τονίζουν ότι «οι επιζήμιες καθυστερήσεις εξ αιτίας των διαφορών μεταξύ των δανειστών, απειλούν πολιτικά και οικονομικά και την Ελλάδα και την Ευρωζώνη».

Επισημαίνουν παράλληλα ότι «οι αυθαίρετες παρεκκλίσεις που ζητούνται από την Ελλάδα, ενισχύουν την απογοήτευση των πολιτών απέναντι στη Δημοκρατία».

Οι 44 ευρωβουλευτές ζητούν σταμάτημα της λιτότητας, ουσιαστική ελάφρυνση χρέους και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη καθυστέρηση και τις παράλογες απαιτήσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα από τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Οι 44 σημειώνουν ότι ζητείται από την Ελλάδα να «αποκλίνει από τους κοινούς Ευρωπαϊκούς κανόνες» την ίδια στιγμή που η χώρα κατηγορείται ότι δεν τους ακολουθεί. «Αντί να χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, πρέπει να ενισχύσουμε ό ένας τον άλλον και να δείξουμε αλληλεγγύη και όχι περιφρόνηση», καταλήγουν οι Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων που υπογράφουν την δήλωση.