Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε υπηκόους τρίτων χωρών, να φοιτούν στις σχολές ξεναγών και στα ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης για το επάγγελμα του ξεναγού στην Ελλάδα κατέθεσε στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Την παράταση για τέσσερις ακόμη μήνες δηλαδή έως τις 31/10/2016, το έργο των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας το οποίο έληγε στις 30 /06/2016.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η χρηματοδότηση του έργου, θα πραγματοποιηθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε), του υπουργείου Εργασίας έως την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ.

Με άλλη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, παρατείνεται από τη λήξη του, το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και συγκεκριμένα: Για έξι ακόμη μήνες, η περίοδος επιδότησης ενοικίου και σίτισης, και για τέσσερις ακόμη μήνες η παροχή δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ρυθμίζονται επίσης οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη του υπουργείου Εργασίας.

Την ένταξη των παιδιών που τελειώνουν τα ΙΕΚ, στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ όπως ισχύει και για τα ΕΠΑΛ, προβλέπει τροπολογία την οποία κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φϊλης. Κατά την τοποθέτησή του επί των τροπολογιών, ο κ. Φίλης, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι τα ΙΕΚ και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας να λειτουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, “αντίθετα με ότι συνέβαινε στο παρελθόν”, όπως είπε.

Εξομοιώνεται επίσης η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που είναι πολύτεκνοι με τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς τέκνου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, ενώ με άλλες τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται η δημιουργία δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης για τα σωφρονιστικά καταστήματα και η παράταση της θητείας των υπηρετούντων σχολικών συμβούλων έως ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία επιλογής.

Προβλέπονται επίσης αλλαγές στη λειτουργία των ΕΠΑΛ, όπου την πρώτη χρονιά θα παρέχεται γενική εκπαίδευση τη δεύτερη η εκπαίδευση θα γίνεται ανά τομέα, την τρίτη ανά ειδικότητα ενώ η τέταρτη χρονιά θα περιλαμβάνει τη μαθητεία.

“Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να προλάβουμε καταστάσεις. Θέλουμε να λύσουμε προβλήματα στο πλαίσιο της ιδιομορφίας της μνημονιακής περιόδου και αυτό αφορά χιλιάδες οικογένειες”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

“Ο νόμος αφορά μόνο μεγάλες ανώνυμες εταιρίες και εταιρίες δημοσίου συμφέροντος, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρές κι απασχολούν κάτω από δέκα άτομα”, ανέφερε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη.

Το σχέδιο νόμου των υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία. Κατά τάχθηκε το ΚΚΕ ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο αφορά την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/34/ΕΕ σχετικά με «τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και συναφείς εκθέσεις επιχειρήσεων ορισμένων μορφών, την τροποποίηση της Οδηγίας 2006/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και την κατάργηση των Οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου» (Ε.Ε. L 189 της 29ης Ιουνίου 2013) και στις διατάξεις της Οδηγίας 2014/95/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (Ε.Ε. L 330/1 της 15ης Νοεμβρίου 2014) «για την τροποποίηση της Οδηγίας 2013/34/ΕΕ όσον αφορά τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών και πληροφοριών για την πολυμορφία από ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας