Παραλήρημα Κασιδιάρη στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών – Η οργισμένη απάντηση του Βούτση

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Αλυτρωτική και επικίνδυνη η ρητορική της Χρυσής Αυγής για στρατιωτικές περιπέτειες με τη γείτονα χώρα», απάντησε ο Βούτσης.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή εξίσου κρίσιμη με αυτή που βρέθηκαν οι Έλληνες το 1912» ξεκίνησε την ομιλία του ο Κασιδιάρης. «Πού είναι αυτοί οι Έλληνες; Παραμένουν στη σκλαβωμένη Μακεδονία, στο βόρειο τμήμα της Μακεδονίας που κατέχεται από ξένη δύναμη. Εγκληματικό και προδοτικό να λέγεται στη Βουλή των Ελλήνων πως δεν υπάρχουν Έλληνες στην περιοχή των Σκοπίων», επεσήμανε και τόνισε ότι «εξίσου κρίσιμη ιστορική καμπή βίωσε το έθνος και το 1991 όταν είχαμε μία δεύτερη ευκαιρία να καταλάβουμε αυτά τα προαιώνια ελληνικά εδάφη όταν ο Μιλόσεβιτς ως πρόεδρος της ακόμη ενωμένης Γιουγκοσλαβίας είχε προτείνει στις ελληνικές κυβερνήσεις να διαμελιστούν τα Σκόπια και να τα μοιραστούν από κοινού Ελλάς και Σερβία. Και τότε είχαμε μία εξίσου προδοτική ηγεσία όπως έχουμε και σήμερα. Και ο ελληνικός λαός δεν μαθαίνει ποτέ όπως φαίνεται γιατί και τότε ένας Μητσοτάκης ήταν στα πράγματα όπως και σήμερα ένας Μητσοτάκης προαλείφεται, τότε ήταν πρωθυπουργός ένας Παπανδρέου και σήμερα ένα κακέκτυπο του Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας έχουμε την ατυχία να διοικεί τη χώρα».

«Έχουμε μια προδοτική συμφωνία η οποία δεν εκχωρεί μόνο το όνομα, αλλά το όνομα της περιφέρειας της ελληνική επικράτειας δίνοντας το δικαίωμα στους Σκοπιανούς στην πορεία να διεκδικήσουν, να έχουν άλλες αιτιάσεις στον αλυτρωτισμούς τους. Όταν εκχωρείται όνομα μίας ελληνικής περιφέρειας, είστε ένα βήμα προ της εκχωρήσεως ελληνικού εδάφους, γι αυτό αυτή η προδοτική συμφωνία είναι παράνομη, ενάντια στο ελληνικό Σύνταγμα ακόμη κι αν την ψηφίσουν 151, 180, 280 ή και 300 βουλευτές. Είναι παράνομη, ιστορικά απαράδεκτη και αντισυνταγματική και ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα», συνέχισε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε: «Οι βουλευτές που θα πράξουν το εθνικό έγκλημα θα γραφούν στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας ως προδότες του ελληνικού έθνους και θα απευθυνθώ στον Τσίπρα και θα του πω ό,τι λέει σύσσωμος ελληνικός λαός: ‘Είσαι ένας προδότης, ένας ολετήρας, ένας εκμαυλιστής του ελληνικού έθνους κι αυτό το άθλιο και προδοτικό σύμφωνο των Πρεσπών μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτά τα εγκλήματα που έκαναν οι πολιτικοί σας πρόγονοι, οι κομμουνιστές και οι συμμορίτες το 1949 όταν και πάλι σε συνεργασία με τους Σλάβους των Σκοπίων πολέμησαν εναντίον του ελληνικού έθνους για να αποσχιστεί από την ελληνική επικράτεια η Μακεδονία».

«Αλυτρωτική και επικίνδυνη η ρητορική της Χρυσής Αυγής για στρατιωτικές περιπέτειες με τη γείτονα χώρα»

Παραληρηματικές παρεμβάσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα εκ μέρους της Χρυσής Αυγής για στρατιωτικές παρεμβάσεις στη γειτονική χώρα, στιγμάτισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε παρέμβαση του μετά την ομιλία του Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε το λόγο για να υπογραμμίσει: «Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την αίθουσα να ακούγεται αυτό το παραλήρημα περί προδοσίας και περί προδοτών, όταν μάλιστα αυτό εδράζεται όχι σε μια ρητορική ακραίου διχασμού αλλά σε μια λογική έγκλησης για αλυτρωτική, από μέρους μας, αντίληψη και για παρέμβαση στρατιωτική για να διαλυθεί η γείτονα χώρα. Είναι θέμα που ομολογημένα και ανομολόγητα από διάφορες πλευρές έχει τεθεί και στο παρελθόν. Δηλαδή ένας αλυτρωτισμός για στρατιωτικές επεμβάσεις και στρατιωτικές περιπέτειες. Αποτελεί ακραία πρόκληση», επισήμανε και πρόσθεσε ότι τέτοιες θέσεις είναι άκρως διχαστικές και επικίνδυνες για όλη την περιοχή και επίσης ανιστόρητες.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε και πάλι ο Κασιδιάρης, προκειμένου να δώσει νέα απάντηση δικαιολογώντας την πρότερη θέση του.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook