Παππάς: Όταν το φίδι το θρέφεις θα γυρίσει να δαγκώσει και εσένα, και αυτό έπαθε ο κ. Μητσοτάκης
Την έναρξη μιας νέας εποχής σήμανε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται ως τεράστια διπλωματική και εμπορική αποστολή, σύμφωνα με έναν εκ των συμμετεχόντων στην αποστολή, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 247 «ποιος θα το έλεγε ότι θα ήμασταν ένα χρόνο μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις ακρότητες περί προδοσίας, με τις βιαιότητες στους δρόμους που έπαιρναν και πολιτική κάλυψη από τη μείζονα αντιπολίτευση, να γυρίζουμε τώρα από ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από τεράστια διπλωματική και εμπορική αποστολή. Με συμφωνίες, όπως η ανάληψη του FIR των Σκοπίων και έχοντας γίνει μάρτυρες στο μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ που είχε γίνει ποτέ. Με 150 Έλληνες και 300 από τη Βόρεια Μακεδονία επιχειρηματίες».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για «ένα δυναμικό το οποίο καταπιέζονταν από τα αδιέξοδα της εξωτερικής πολιτικής, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και ενάντια στον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας ως η ισχυρότερη χώρα στα Βαλκάνια, με τη μεγαλύτερη οικονομία και γεωπολιτική αξία. Η χώρα μας είναι η πιο σημαντική συνολικά για το σύστημα ασφάλειας και για τους εταίρους μας στην ΕΕ και στα Βαλκάνια την κοιτούν ως μια χώρα που μπορεί να μπει στην ατμομηχανή της ανάπτυξης» (σ.σ. μιλώντας συνολικά για την περιοχή).

Και συνέχισε λέγοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν ζητά ψήφο στις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου για να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ εξήγησε ότι «η Συμφωνία δεν προέβλεπε ότι έπρεπε να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστούμε στην ψηφιοποίηση του γεωργικού τομέα κλπ. Αυτό το πράγμα φέρνει σε ένα τεράστιο αδιέξοδο όσους με ακραίο τρόπο αντιτάχθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Καλούμενος να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην περιοδεία του ιδίου στη Β. Ελλάδα και τις αντιδράσεις σε ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βέροια, ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Συζήτησα και με ανθρώπους που είχαν διαφορετική άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κάθισαν και συζήτησαν χωρίς ακραίες αντιδράσεις όπως είχαν οι στημένοι ακροδεξιοί σε Βέροια και Κιλκίς», κάνοντας λόγο για θλιβερές μειοψηφίες. «Όταν το φίδι το θρέφεις θα γυρίσει να δαγκώσει και εσένα, και αυτό έπαθε ο κ. Μητσοτάκης. Το πιο ανατριχιαστικό ήταν η αντίδρασή του όταν πετάχτηκαν αυτοί, που όταν τα κάνουν αυτά εκεί είναι ακροδεξιοί αλλά όταν τα κάνουν σε εμάς είναι “πολίτες που αντιδρούν στην προδοτική Συμφωνία“».

«Ήταν δίπλα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όλοι αυτοί, διαδήλωναν, βεβήλωναν εβραϊκά νεκροταφεία και τότε δεν είχε μισή κουβέντα να πει ο κ. Μητσοτάκης για όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα, μέχρι που έφτασαν σε δικές του συγκεντρώσεις», κατέληξε.

Καλούμενος να σχολιάσει την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι «έχουν δοθεί σχετικές απαντήσεις. Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτά τα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει να μιλήσει ούτε για οικονομία, ούτε για εξωτερική πολιτική και κάνει φτηνούς αντιπερισπασμούς».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook