Παππάς: Η στάση της ΝΔ δείχνει επιμονή στις «δίδυμες» περικοπές του προγράμματός της, αφορολόγητο και συντάξεις

Κάλεσμα στη Νέα Δημοκρατία ώστε να προσέλθει στη Βουλή για να ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου απηύθυνε ο Νίκος Παππάς, διότι, όπως τόνισε, αναφερόμενος και στις συντάξεις, το αντίθετο δείχνει ότι «επιμένει στο να κρατάει τις “δίδυμες” περικοπές στο πρόγραμμά της».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, με συνομιλητές τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «κάποιες ορέξεις, είναι προφανές, ότι έχουν ανοίξει».

Όπως σημείωσε, υπάρχουν διαρροές «από τον γνωστό- άγνωστο Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι τα μέτρα τα θετικά τα οποία ψηφίσαμε, δεν του πολυαρέσουν» και πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει στα χέρια του την επιλογή».

«Εδώ στρώνεται ένα έδαφος δικαιολογιών αν, ο μη γένοιτο, έχουμε εξελίξεις πολιτικές άλλες, για να ακυρωθούν αυτά τα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Παππάς τόνισε πως θεωρούσε αυτονόητο για τη ΝΔ να «σπάσει το κοινοβουλευτικό εμπάργκο» για το θέμα του αφορολογήτου.

Υπογράμμισε δε, ότι «βλέπουμε τη ΝΔ να θέτει τις βάσεις για να κάνει άλλη πολιτική για το αφορολόγητο από αυτή που λέει ότι θα κάνει», καθώς, όπως είπε, οι «δίδυμες» περικοπές ήταν στο πρόγραμμά της και «είχε βουίξει ο τόπος ότι παρακαλούσατε να μη μας αφήσουν να ακυρώσουμε τα μέτρα της δίδυμης μείωσης, του αφορολογήτου και των συντάξεων, τα οποία είχατε ενσωματωμένα στο πρόγραμμά σας».

Για τις αιτίες της απώλειας δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι υπάρχει κόπωση του πληθυσμού και εκτιμήθηκε λανθασμένα ότι τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν «αφομοιώνονται στην οικονομία και αμέσως αλλάζουν τη διάθεση του κόσμου».

Αναφέρθηκε επίσης, σε καθυστερήσεις που επηρέασαν τη μεσαία τάξη, η οποία όμως, «κατεστράφη το 2010 με 2014».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «έχει αρχίσει και στήνεται ένα αφήγημα που στο τέλος της ημέρας και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο θα έχει νέο κύμα λιτότητας» και «η μεσαία τάξη θα υποφέρει όπως το ΄10 με ’14».

Για την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Παππάς είπε ότι μισό εκατομμύριο με 600.000 άνθρωποι που δεν πήγαν στην ευρωπαϊκή κάλπη, θα προσέλθουν στην εθνική και «πάρα πολλοί πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει πισωγύρισμα». Όπως είπε, «η ΝΔ δεν έχει βάλει μυαλό από τις πολιτικές ‘10-‘14 που το ΔΝΤ ήταν αυτό που έβαζε τις ορίζουσες των οικονομικών πολιτικών. Είναι οι πολιτικές οι οποίες συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική, αλλά και στην κοινωνική και την πολιτική αστάθεια. Άρα, ψήφος στη ΝΔ θα συμβάλει και στην πολιτική αστάθεια».

Επίσης, ο κ. Παππάς τόνισε ότι πρέπει να γίνει μία δημόσια τηλεοπτική συζήτηση, «όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης», μεταξύ των δύο και μεταξύ όλων, προσθέτοντας πως «μία οργανωμένη και σε θεματικές, αντιπαράθεση των δύο βασικών διεκδικητών της πρωθυπουργίας, είναι κάτι το επιβεβλημένο».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook