Ως μία σημαντική τομή χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής, καλωσορίζοντας την κριτική επί του νομοσχεδίου και την πρόθεση του Ποταμιού να το υπερψηφίσει επί της αρχής.

“Οι πάροχοι πρέπει να είναι γνωστοί με το ονοματεπώνυμό τους», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε υπερψήφιση των διατάξεων του νομοσχεδίου για τις άδειες των καναλιών και των παρόχων. Για το φάσμα των συχνοτήτων είπε ότι δεν είναι απεριόριστο και αυτό δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις. Η ρύθμιση για τις αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας είναι πανομοιότυπη με τον νόμο του 2007 είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς. Δήλωσε ότι θα βελτιωθούν οι ρυθμίσεις για τον αριθμό των αδειών που το ΕΣΡ θα επιλέγει, επαναλαμβάνοντας ότι το ΕΣΡ αυτή τη στιγμή, δεν έχει νόμιμη σύνθεση. Έκανε αναφορά στην έλλειψη σήματος σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας λέγοντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν επαρκεί. «Πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια προβολής των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό» είπε ο υπουργός μιλώντας για τα γραφεία Τύπου του εξωτερικού.

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο

Στις παραγράφους 1 και 4 του άρθρου 2 θα μιλούμε για αιτιολογημένη γνώμη των αρμόδιων, ανεξάρτητων και ρυθμιστικών Αρχών. Δεύτερον, για τα ΑμεΑ (άρθρο 8, παρ.5 και 6) προβλέπονται ειδικές μέριμνες και αποδεχόμαστε την πρόταση της ΝΔ να καθοριστεί ως ελάχιστος αριθμός των δελτίων ειδήσεων τα τρία δελτία ημερησίως και την πρόταση του Ποταμιού για μετάδοση σε συγκεκριμένες ώρες των προγραμμάτων με τις λειτουργίες που θα τα καθιστούν προσιτά σε ΑμεΑ.

Τρίτον, για τον αριθμό του προσωπικού των υποψηφίων προς αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου για άδεια περιφερειακής εμβέλειας, κατανοούμε τις προτάσεις και των φορέων και των βουλευτών των κομμάτων και προτείνουμε να αποφασίζεται ο ελάχιστος αριθμός προσωπικού τους με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ασφάλισης και Επικρατείας. Στο άρθρο 37, η τοποθέτηση των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα αντιμετωπιστεί από Προεδρικό Διάταγμα του νέου οργανισμού της που αναμένεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και πάντα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών. Παραμένει σαφές ότι στις οργανικές μονάδες, οι οποίες αφορούν την επικοινωνιακή διπλωματία, όπως ορίζονται στον παρόντα νόμο και τον οργανισμό της, προίστανται αποκλειστικά υπάλληλοι του κλάδου συμβούλων και γραμματέων Επικοινωνίας.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας