Παππάς: Η αναζωπύρωση του ταξιδιού μου στη Βενεζουέλα βασίζεται σε φαντασίωση σχετικά με τη χώρα

  • Γιατί και πώς επιλέγουν να «σηκώσουν θόρυβο» για αυτό το ταξίδι
  • Να μας πει ο κ. Βενιζέλος για περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού

«Μόλις επέστρεψα από το 2013», είπε αστειευόμενος ο κ. Παππάς. «Είναι ακριβώς το ίδιο ταξίδι για το οποίο είχε σηκωθεί τόσος θόρυβος και τόσος αχός» για το ταξίδι του 2013 «που έγινε σε καιρό που δεν ήμουν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός».

Όπως εκτίμησε, «η αναζωπύρωση του θέματος και ο κοινοβουλευτικός εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία “φαντασίωση” ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη. Αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στο δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό».

«Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί γιατί και πώς επιλέγουν αυτή τη στιγμή να ξανασηκώσουν θόρυβο για ένα ταξίδι που δεν είχε τίποτε μεμπτό, σε μία χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης που έχει τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο και σχέσεις εμπορίου και ανταλλαγών με όλες τις χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα».

Στην Ελλάδα τότε «είχαμε μία ακροδεξιάς έμπνευσης κυβέρνηση που θεωρούσε ότι με αυτή την χώρα δεν έπρεπε να συνομιλεί καν. Δεν ήταν βεβαίως ίδια η γνώμη των ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν παρουσία εκεί», σημείωσε ο υπουργός.

Η «σπόντα» για τον Βενιζέλο

Σχολιάζοντας εξάλλου την επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρωθυπουργό για το επίμαχο ταξίδι, ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού … για τη Siemens μιλάω».

Η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού, όπως είπε, είναι δηλωτική «της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι, προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό».

«Οι μεγάλες υποθέσεις που αφορούν το πώς λειτουργούσαν τα πράγματα στην Ελλάδα θα ξυστούν και θα σηκωθεί το πέπλο της σιωπής, έχει τραβηχτεί».

Λύση σε πολιτικό επίπεδο, οι τεχνοκράτες δεν έχουν κάτι επιπλέον να συζητήσουν

Τα οικονομικά αποτελέσματα και η συνολική πορεία εφαρμογής του προγράμματος δίνουν απόλυτη βάση στην αξίωση της Ελλάδας, ότι έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό η αξιολόγηση, είπε εξάλλου ο κ. Παππάς σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Όποιος αναζητά τους λόγους για τους οποίους δεν κλείνει, οφείλει να τους αναζητήσει σε άλλη πλευρά, όχι σε επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Κυρίως, να τους αποδώσει σε πολιτικές σκοπιμότητες και όχι σε οικονομικά δεδομένα».

«Το ελληνικό ζήτημα γίνεται και πρώτη ύλη στους πολιτικούς ανταγωνισμούς στη Γερμανία για τους συντηρητικούς κύκλους εκεί θα ήταν πάρα πολύ καλό προεκλογικό χαρτί να αποδείξουν ότι μία αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει την οικονομία να ορθοποδήσει», εκτίμησε ο ίδιος.

«Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι μία συντηρητική κυβέρνηση στην περίπτωση της Ελλάδας μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, διότι την βύθισε στην κρίση. Η πολιτική συγγένεια και οι αδελφικές σχέσεις που έχει το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας με τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτικό χρέος δύσκολο. Η ΝΔ είναι αυτή που διακυβέρνησε στη μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε η χώρα», συνέχισε ο κ.Παππάς.

Έτσι, «για να το “ισοφαρίσουν” πασχίζουν να αποδείξουν ότι η δική μας αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τη χώρα να ορθοποδίσει. Το θέμα είναι πολιτικό και αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα να επιλυθεί, σε αυτό το επίπεδο, διότι οι τεχνοκράτες δεν έχουν κάτι επιπλέον να συζητήσουν».

Πηγή: Στο Κόκκινο