«Παγώνει» η ΝΔ το αίτημα εξεταστικής για τη Σαουδική Αραβία εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων

Το σκηνικό έντασης στα Ίμια “πάγωσε” την εξεταστική που ζητά η ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο αναφορικά με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε επίσης: Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

«Η πρόταση για προανακριτική είναι έτοιμη να κατατεθεί, αλλά επελέγη να αναβληθεί για κάποιες ημέρες η υποβολή της, για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης, λόγω των τελευταίων γεγονότων», τονίζουν κύκλοι της Πειραιώς μετά από απόφαση που ελήφθη κατόπιν σύσκεψης των αρμόδιων τομεαρχών και συμβούλων.

«Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ. Αναλύοντας τις ενέργειες της γείτονος στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου οι περισσότεροι από τους μετέχοντες δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήξουν: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο “Munich Security Conference” (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις».