«Πολιτικές σκοπιμότητες οι κατηγορίες για το ταξίδι στη Βενεζουέλα» λέει ο Παππάς (video)

  • Στη Βουλή μετά από ερώτηση Βενιζέλου το ταξίδι του Ν. Παππά στη Βενεζουέλα
  • Απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής 
  • «Τίποτα μεμπτό στο ταξίδι, λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας οι κατηγορίες»

Απαντήσεις σχετικά με το ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013, έδωσε ο Νίκος Παππάς στη Βουλή.

Βενιζέλος: Παράδοξο σκηνικό το ταξίδι αυτό

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε σε ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, την οποία κατέθεσε επικαλούμενος δημοσιεύματα.

«Ποιον φορέα εκπροσωπούσε ο διευθυντής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ρώτησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τονίζοντας ότι αποτελεί παράδοξο σκηνικό να αναπτύσσει κανείς εμπορικές σχέσεις ερήμην της τότε κυβέρνησης.

Παππάς: Ό,τι εξεταστική θέλει η ΝΔ

Οι «τόνοι» της αντιπαράθεσης «ανέβηκαν» ενώ ο υπουργός επικρατείας επανάλαβε πως “δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο ταξίδι αυτό”.  

Ο κ. Παππάς μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες και φτηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό, επισημαίνοντας ότι το ταξίδι είχε σκοπό τη διερεύνηση συνεργασίας.

«Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά» επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Επανάλαβε μάλιστα ότι “η ΝΔ μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική η προανακριτική”, ενώ ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί από μία συνεργασία πριν η χώρα μπει στην περιδίνηση της κρίσης.

Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πρεσβεία της Βενεζουέλας οργάνωσε το ταξίδι του 2013 και σε συνεργασία με το δικό τους υπουργείο Εξωτερικών, είχαν την ευθύνη της φιλοξενίας μας και των εκεί μετακινήσεων μας».

«Η τοποθέτησή σας έχει διανθιστεί με ένα τσουβάλι στοιχεία κουτσομπολιού» ανέφερε ο υπουργός ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επαναλαμβάνει στοιχεία του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

«Έχω πει και το ξαναλέω. Μιλάμε για ένα ταξίδι που έγινε το 2013. Και το 2013 ο ομιλών δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός. Δεν μπορούσε δηλαδή, δια της υπογραφής του, να επηρεάσει ο,τιδήποτε και να επιβάλλει πολύ περισσότερο, κάτι», είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:

«Επαναλαμβάνω ότι σε αυτό το ταξίδι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Θέλω να σας ενημερώσω δε ότι οι εμπορικές σχέσεις, πολλών χωρών της ΕΕ είναι αναπτυγμένες δεν ήταν της Ελλάδας, ούτε την περίοδο που ήσασταν εσείς υπουργός Εξωτερικών και κακώς. Και δεν ήταν αναπτυγμένες διότι έπρεπε και αυτές οι σχέσεις να καμφθούν υπό το βάρος των ιδεολογικών εμμονών του κυβερνητικού σας εταίρου ο οποίος εμφορείται από τις ιδέες και τις αντιλήψεις της ακραίας δεξιάς».

Ο Ν. Παππάς στον Ευ. Βενιζέλο για το ταξίδι στη Βενεζουέλαhttps://left.gr/news/voyli-o-nikos-pappas-ston-venizelo-gia-taxidi-sti-venezoyela-apeytheias-metadosi

Posted by left.gr on Freitag, 7. April 2017