Ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος – Τι δήλωσε μετά την τελετή
Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαίου, ακριβώς τις 19:00  όπως είχε ανακοινωθεί, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και ορκίστηκε πολιτικά ως ο νέος υπουργός Τουρισμού, διαδεχόμενος την Έλενα Κουντουρά, η οποία διατήρησε τη θέση αυτή για τεσσεράμισι χρόνια.

Αμέσως μετά την τελευτή δήλωσε πως αποδέχτηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα γιατί ήταν «βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», .

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσιρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

Τόνισε επιπλέον ότι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας». «Στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook