«Ώρα μηδέν» για την ΚΟ των ΑΝΕΛ – Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η τύχη της
«Αυλαία» αναμένεται να πέσει σήμερα, Παρασκευή για την ΚΟ των ΑΝΕΛ, μετά την αρνητική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα χρειάζονται πέντε βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα.

Έτσι, στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί στη σκιά των εξελίξεων στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ η οποία σήμερα αριθμεί έξι (6) βουλευτές και αν παραιτηθεί ή διαγραφεί ή ανεξαρτητοποιηθεί ένας από αυτούς, τότε μένει με πέντε (5) βουλευτές, δηλαδή με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για Κοινοβουλευτική Ομάδα που προέρχεται από κόμμα εκλεγμένο στις εθνικές εκλογές. Πλην όμως στους πέντε (5) βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι και ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σημειώνεται επίσης πως στις 10.00 εκπνέει η προθεσμία που έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, προκειμένου να παραδώσει την έδρα του, κάτι που δεν φαίνεται να προτίθεται να πράξει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, καθώς έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Συνεπώς, αν δεν αλλάξει κάτι η διαγραφή Παπαχριστόπουλου είναι δεδομένη, άρα και η διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά τη χθεσινή απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκάλεσε την «έκρηξη» του Πάνου Καμμένου, ο οποίος με ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», το οποίο γίνεται με «Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook