16-09-2019 | 04:09

Ομόφωνο «ναι» υπέρ της μη μείωσης των συντάξεων – Αντιπαράθεση για τον τρόπο υπολογισμού τους

  • Ομόφωνη η έγκριση από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές
  • «Βολές» Πετρόπουλου κατά ΑΔΕΔΥ για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ για δημιουργία εντυπώσεων
  • «Καταγεγραμμένες και στο επίσημο συνέδριο της ΝΔ οι προθέσεις για περικοπές συντάξεων» κατηγόρησε τη ΝΔ
  • «Υποκριτικό από το ΚΙΝΑΛ να προτείνει να καταργηθούν οι περικοπές, όταν ο Βενιζέλος το έκρινε απαραίτητο», υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας
  • Διαφωνίες και ως προς τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

Ομόφωνα εγκρίθηκε, από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η κατάργηση των διατάξεων περί μειώσεων των συντάξεων.

Ωστόσο, ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και η θέση που έλαβε χθες ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, αναδεικνύονται σε πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου, στο οποίο έχει περιληφθεί και το άρθρο για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων από 1-1-2019.

Σε παρέμβασή του το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, κατηγόρησε ευθέως τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ότι, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στήνει παιχνίδι εντυπώσεων, συνεπικουρούμενος και από τη ΝΔ.

Στόχος, όπως κατήγγειλε ο κ. Πετρόπουλος, είναι η τρομοκράτηση των συνταξιούχων, αν και 620.000 από αυτούς θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Ο υφυπουργός άφησε αιχμές και για τη σιωπή που τηρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης απέναντι «στο προμελετημένο συνταξιοδοτικό σχέδιο της ΝΔ που θα φέρει τον όλεθρο στους συνταξιούχους και τις συντάξεις στα 600 ευρώ».

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένες αποφάσεις, που δείχνουν αυξήσεις σε διάφορες κατηγορίες συντάξεων με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους και επέκρινε τη στάση εκείνων που «κάνουν πως ξεχνούν ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφερε 63 δισ. ευρώ περικοπές για τους συνταξιούχους».

Η ΑΔΕΔΥ

«Η χθεσινή ψευδής παρουσίαση, από την πλευρά του κ. Μπράτη, με έφερε στην ανάγκη απάντησης. Την αντέκρουσα ευθέως. Σήμερα θα παρουσιάσω 8 ακόμα περιπτώσεις και μπορώ να παρουσιάσω εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις που οι οι συντάξεις που παράγονται από το ν. 4387 είναι καλύτερες, πιο αυξημένες σε σχέση με αυτές που παρήγαγε ο προηγούμενος νόμος. Έχω ήδη πει ότι 620.000 παλαιές συντάξεις θα δουν αυξήσεις. Εγώ αυτά θα τα αποδείξω, αλλά ο κ. Μπράτης δεν θα παραιτηθεί γι’ αυτά που είπε. Το ζήτημα είναι ότι δεν παραιτείστε και εσείς, η ενωμένη αντιπολίτευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, από μια πρακτική που τροφοδοτεί την παραπληροφόρηση στον κόσμο, που μέχρι τώρα βομβαρδιζόταν με τις βεβαιότητές σας ότι στην καλύτερη περίπτωση πάμε σε αναστολή της περικοπής, η οποία θα γινόταν αργότερα», ανέφερε είπε ο υφυπουργός, σχολιάζοντας όσα είπε χθες ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Προς στιγμήν προκλήθηκε, μάλιστα, ένταση όταν ο κ. Πετρόπουλος είπε πως είναι υποκριτικό να δηλώνει το ΚΙΝΑΛ ότι από τον Μάιο πρότεινε να καταργηθούν οι περικοπές, όταν ο κ. Βενιζέλος κατ’ επανάληψη έλεγε ότι οι περικοπές πρέπει να προχωρήσουν διότι είναι ζήτημα συνέπειας για τη χώρα.

«Ψεύδεστε!» φώναξε κατ’ επανάληψη από το έδρανο ο Γιάννης Κουτσούκος.

«Όχι σε μένα αυτά! Είσαι αυθάδης. Θα φέρω τη δήλωση. Έπρεπε να μιλάτε με μεγαλύτερη σοβαρότητα για το ζήτημα των συνταξιούχων, εσείς που κατασπαράξατε το κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Θα μου πεις εμένα “ψεύτη!”, θα μου μιλάς με ευγένεια! Εντάξει;», απάντησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ΝΔ: «Είναι καταγεγραμμένες και στο επίσημο συνέδριο της ΝΔ του Δεκεμβρίου οι προθέσεις για περικοπές συντάξεων. Είναι σαφείς οι δηλώσεις βασικών συμβούλων του κ. Μητσοτάκη ότι οι συντάξεις πρέπει να πάνε στα 600 ευρώ, αρχικά έλεγαν 700 ευρώ σύνταξη μετά τα 67 έτη, και στη συνέχεια είπαν για 600 ευρώ. Θα δούμε πού θα πάει τελικά η σύνταξη πείνας που προετοιμάζει η ΝΔ, για την οποία κανείς δεν μιλάει. Είστε σε συμμαχία. Το καταλαβαίνω».

«Έρχεται όλεθρος που πρέπει να αποτραπεί από το κίνημα του λαού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ακόμα περιμένω να δω πότε θα βγουν και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταδικαστικές ανακοινώσεις απέναντι σε αυτό το σχέδιο που είναι σαφές. Περιμένω. Για να δούμε πού κατευθύνουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, τον λαό που πρέπει να αντιδράσει γι’ αυτό που είναι προμελετημένο έγκλημα και που έρχεται», επέμεινε ο κ. Πετρόπουλος.

Το EKAΣ

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «τολμούν τα μιλούν σήμερα από την αντιπολίτευση, ενώ με τον ν. 3863/2010 αποσχίστηκε από τη σύνταξη και σαφέστατα δηλώθηκε προνοιακό επίδομα. Στη συνέχεια ήταν δρομολογημένη η περικοπή του σε έναν διαφορετικό χρόνο μεν, αλλά με βέβαιη την περικοπή του».

Επίσης, είπε ότι το mail Χαρδούβελη το συμπεριελάμβανε, πρότεινε την χρονική εξέλιξη της περικοπής που ήταν απαίτηση των δανειστών, με βάση τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ από το πρώτο μνημόνιο και που μετέφερε στη δική μας πλάτη.

«Εσείς του “ναι” ήσασταν που λέγατε να προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτές τις συμφωνίες για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη χώρα. Ήταν δικές σας δεσμεύσεις, που εσείς πρώτοι ψηφίσατε και απαιτούσατε από εμάς να υλοποιήσουμε, με πολύ μεγάλη πίεση να επιταχύνουμε τις διαδικασίες», τόνισε.

Οι περικοπές 63 δισ. της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε πως ο ν. 3863 προέβλεπε ότι η δημοσιονομική δαπάνη για τις συντάξεις δεν πρέπει να ξεπερνάει το 16,2, και έκανε διαδοχικές περικοπές.

«Συνεπώς, όχι μόνο δεν υπήρξε ο ν. 3863 και οι συντελεστές αναπλήρωσης, αλλά είχαμε διαρκείς περικοπές. Οι συνταξιούχοι έχασαν 63 δισ. από τις περικοπές σας. Μας λέτε ότι παίρνουμε 10 και δίνουμε 1. Εσείς πήρατε 63 δισ. και δεν δώσατε τίποτα. Πώς είναι δυνατό να μιλάτε ενώ ασκήσατε μια τέτοια πολιτική που ρήμαξε τον τόπο και έριξε τη χώρα στη μεγαλύτερη φτώχεια στην Ευρώπη. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα να ανατάξουμε την οικονομία, να σταματήσουμε τις διαδοχικές δεσμεύσεις που προκαλούσαν τα μνημόνια και να δημιουργήσουμε μια βάση για ανάπτυξη, που μας δίνει τη δυνατότητα να μη γίνουν οι περικοπές από 1-1-2019», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μίλησε για τις μειώσεις με τον παλαιό νόμο:

«Οι μειώσεις ξεπέρασαν το 50% στις περισσότερες περιπτώσεις. Στις επικουρικές οι μειώσεις ήταν στο 57% κατά τη δική σας ενιαία διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δεν είναι δυνατό σήμερα να ακούμε ότι οι συντελεστές αναπλήρωσης ήταν μεγαλύτεροι από όσο σήμερα. Γιατί ήταν τόσο ραγδαία η πτώση των συντάξεων, που με τους συντελεστές αναπλήρωσης ήταν θεαματικά μικρότερες οι συντάξεις από τις συντάξεις που παράγονται σήμερα. Μια σύνταξη των 1.500 ευρώ -με συγκεκριμένα στοιχεία- το 2015 έγινε 1.170 ευρώ, κύρια σύνταξη. Μια επικουρική σύνταξη 350 ευρώ το 2015 έγινε 190 ευρώ, δηλαδή 45% μείωση. Μια σύνταξη των 2.500 ευρώ, κύρια σύνταξη, είχε γίνει 1.500 ευρώ, μείωση 37%. Η επικουρική των 650 ευρώ είχε γίνει 278 ευρώ, μείωση 57%. Και αν υπολογίσουμε και τα δώρα που περικόπηκαν είναι πάνω από 50% οι περικοπές. Άρα, μην επικαλείστε τους συντελεστές αναπλήρωσης γιατί η καταστροφή που έγινε δεν μετριέται με συντελεστές αναπλήρωσης. Δεν είχαμε συντελεστές αναπλήρωσης, είχαμε διαρκείς μειώσεις και επαυξανόμενους συντελεστές μειώσεων».

Η ανταποδοτικότητα

Όσον αφορά την ανταποδοτικότητα σήμερα, ο κ. Πετρόπουλος παρατήρησε πως αποκρύπτεται ότι ο συντελεστής αναπλήρωσης του ν. 4387 δεν περιλαμβάνει την εθνική σύνταξη.

«Πράγματι, στα 1.500 ευρώ συντάξιμες αποδοχές για 40 έτη, έχει συντελεστή ανταπόδοσης 68%. Στα 700 ευρώ έχει συντελεστή αναπλήρωσης στα 97,6%, πολύ περισσότερο δηλαδή από αυτό που υπήρχε πριν. Στα 20 χρόνια με 700 ευρώ συντάξιμες αποδοχές η ανταπόδοση είναι 70,7%, ενώ με το παλαιό σύστημα ήταν 40% μόλις, άρα έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Στις συντάξεις γήρατος δεν υπάρχει μέση σύνταξη στα 300 ευρώ, στους μισθωτούς του πρώην ΙΚΑ είναι 728 ευρώ η μέση σύνταξη, στον πρώην ΟΑΕΕ είναι 927 ευρώ η μέση σύνταξη, στον ΟΓΑ αναβαθμίζεται σε 469 ευρώ η μέση σύνταξη».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημείωσε ότι «τα κατώτατα όρια των συντάξεων χηρείας έχουν διπλασιαστεί και υπερδιπλασιαστεί με περσινές διατάξεις της κυβέρνησης, σε σχέση με αυτές που χορηγούνταν με το παλαιό σύστημα» και «όλα αυτά με τα παράλληλα και ανταποδοτικά μέτρα που έχουν θετική επίδραση, όπως είναι το στεγαστικό επίδομα, η μείωση της εισφοράς των αγροτών».

Ο νέος τρόπος υπολογισμού

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε συνταξιοδοτικές περιπτώσεις-αποφάσεις χορήγησης συντάξεων που με το παλιό σύστημα ήταν:

– 466 ευρώ και σήμερα με τον νέο τρόπο υπολογισμού είναι 614 ευρώ

– 514 ευρώ και τώρα είναι 638 ευρώ

– 537 ευρώ ενώ τώρα 682 ευρώ

– 535 ευρώ και σήμερα είναι 705 ευρώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού

– 1.557 ευρώ και σήμερα είναι 2.973

– 368 ευρώ και τώρα είναι 3.386 ευρώ με τον τρόπο υπολογισμού λόγω των πολύ υψηλών εισφορών που είχε καταβάλει

– 1.473 ευρώ με το παλαιό σύστημα και με τον νέο τρόπο υπολογισμού είναι 2.983 ευρώ και

– 1.294 ευρώ με το παλαιό σύστημα και σήμερα είναι 2843 με τον νέο τρόπο υπολογισμού.

«Όλα θα τα δείτε! Εσείς φέρατε μια περίπτωση που έστησε ο Μπράτης με το ΠΑΣΟΚ και στήσατε ένα παιχνίδι εδώ και συνταχθήκατε μαζί του! Και σας πειράζει που σας δίνω 8 περιπτώσεις; Δεν υποστήριξε ποτέ η κυβέρνηση ότι όλοι θα δουν αυξήσεις. Λέω, όμως, ότι το νέο ασφαλιστικό δίνει την εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική συνάρτηση των εισφορών που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος ακούγοντας τις διαμαρτυρίες από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στιγμές αγωνίας στη Ζάκυνθο: Σκληρή μάχη με τις φλόγες – Δύσκολη νύχτα για το χωριό Κερί (video)

Οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα χωριά Αγαλάς και Κερί, παρά τις αντιρρήσεις πολλών κατοίκων - Κάηκαν δυο σπίτια Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία πελάτες...

Κύπρος: Χειροπέδες σε δυο Ελληνοκύπριες από τις κατοχικές «αρχές» στη Μόρφου

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 20 ετών, που θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την τουρκική εισβολή Η...

Άγρια δολοφονία με μαχαίρι στην πλατεία Αμερικής: Ένας νεκρός από τη συμπλοκή

Η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δυο ομάδων αλλοδαπών σημειώθηκε στην οδό Σπάρτης 4 στην πλατεία Αμερικής Το νεαρό θύμα έφερε στο σώμα του τραύματα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 680.000 ευρώ από την εφορία στον Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από πρόστιμο που του επέβαλε η εφορία.Πώς είναι η ζωή σου αυτόν τον καιρό;Είμαι...

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η κόρη μου η ΚΙΝΑΛίστρια!!!

Α! το κοριτσάκι το ‘χασε. Η Φωφώκα. Το υπηρετικό προσωπικό του Κυριάκου. Η κόρη μου η ΚΙΝΑΛίστρια!!!Της έδειξαν αυτή την αφίσα για το ΚΙΝΑΛ...

Ο Τσίπρας σήκωσε στο πόδι το «Βελλίδειο» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του στο Βελλίδειο αναφέρθηκε και στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού επιτέθηκε...

Η ατάκα του Τσίπρα για το μέλλον του Σκουρλέτη – «Κάτι ήξερε το μικρόφωνο» (video)

Ανανεωμένος και με διάθεση για χιούμορ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου για την 84η ΔΕΘ, κάτι που άλλωστε φάνηκε...

Έρευνα «ενοχοποιεί» για πρώτη φορά το κοτόπουλο – Το συνδέει με τον καρκίνο

Σοκ και έκπληξη προκαλεί μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τη σύνδεση της κατανάλωσης πουλερικών και ανάπτυξης καρκίνου.Και ενώ τόσα χρόνια οι...

Ξέσπασε ο Κραουνάκης κατά της Παναγιωταρέα – «Ουστ ελεεινή»

«Άστραψε και βρόντηξε» κατά της συμβούλου της υπουργού Πολιτισμού Άννας Παναγιωταρέα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, μετά από άρθρο που έγραψε η δημοσιογράφος στον...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατέκτησε το «Orange Trophy 2019»: Με σούπερ Τόμας και Ράις 71-69...

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατέκτησε το «Orange Trophy» στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, αφού στον τελικό επικράτησε του Προμηθέα με 71-69 με κορυφαίους τυς Ντεσόν...

Η Λεπέν βλέπει «ιδεολογική νίκη» της ακροδεξιάς στο χαρτοφυλάκιο Σχοινά περί «προστασίας του ευρωπαϊκού...

Πήρε θέση και η Μαρίν Λεπέν για την αμφιλεγόμενη απόφαση της νέας προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αναθέσει στον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη...

«Πάρτι» για τον Άρη, «σκόρπισε» 4-0 τον Παναθηναϊκό που έχει μπει σε αγωνιστικό τέλμα

Με τον Γιάννη Φετφατζίδη να πετυχαίνει ένα γκολ και να δημιουργεί άλλα δύο, ο Άρης έφτασε στο επιβλητικό 4-0 επί του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης...

Πήραν θέση οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στη Βρετανία: Δεσμεύονται για ακύρωση του Brexit (video)

Ακύρωση του Brexit χωρίς δημοψήφισμα δεσμεύτηκαν ότι θα δρομολογήσουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εφόσον εκλεγούν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναβολή στις όποιες εξελίξεις...

Τουλάχιστον 36 αγνοούμενοι από βύθιση πλοίου σε ποταμό στη Λ.Δ. του Κονγκό

Μάχη με το χρόνο και τα νερά δίνουν συνεργεία διάσωσης στη Λ.Δ. του Κονγκό, καθώς αγνοούνται τουλάχιστον τριάντα έξι άνθρωποι μετά το ναυάγιο ενός...

Τραγωδία έξω από το Άργος: Ποδηλάτης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

Τη ζωή του έχασε ένας ποδηλάτης που χτυπήθηκε στην Αργολίδα σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής (15.04.2019).Το δυστύχημα συνέβη στο δρόμο σύνδεσης αρχαιοτήτων Ναυπλίου...

Νέα επιτυχία για την ΑΕΚ με τον Κωστένογλου στον πάγκο, 2-0 τη Λαμία

Η… αναγεννημένη ΑΕΚ της πέτυχε το «3Χ3» με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της, καθώς επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της...

Τζακ Ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ – Αυτοί είναι τυχεροί αριθμοί

Νέο Τζακ Ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) – μοίραζε κοντά στα 5εκατ. ευρώ – στην κλήρωση του Τζόκερ την Κυριακή (15/09). Στη 2η...

Άγρια δολοφονία με μαχαίρι στην πλατεία Αμερικής: Ένας νεκρός από τη συμπλοκή

Η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δυο ομάδων αλλοδαπών σημειώθηκε στην οδό Σπάρτης 4 στην πλατεία Αμερικής Το νεαρό θύμα έφερε στο σώμα του τραύματα...

Ακάθεκτη και «λαμπερή» η Ξάνθη, νέα νίκη με 2-1: Αυτή τη φορά «θάμπωσε» τον...

Η Ξάνθη γράφει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά καταφέρνει να ξεκινήσει σεζόν στο πρωτάθλημα με τρεις συνεχείς νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ,...

Απειλεί με δημοψήφισμα ο Σαλβίνι: Εάν ακυρωθεί ο αντιμεταναστευτικός νόμος

Πήρε το «όπλο» στα χέρια του ο Ματέο Σαλβίνι και απειλεί απειλεί τη νέα κυβέρνηση με δημοψηφίσματα.Συγκεκριμένα, την οδό των δημοψηφισμάτων θα επιδιώξει η...

Έμεινε… ζωντανός με Μαξίμοβιτς ο Πανιώνιος, 1-0 την ΑΕΛ

Την πρώτη εφετινή νίκη του στη Super League 1 σημείωσε την Κυριακή (15/09) ο Πανιώνιος, ο οποίος για την 3η αγωνιστική πέτυχε σημαντική επιτυχία...

Κύπρος: Χειροπέδες σε δυο Ελληνοκύπριες από τις κατοχικές «αρχές» στη Μόρφου

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 20 ετών, που θέλησαν να φωτογραφίσουν το σπίτι όπου διέμεναν πριν από την τουρκική εισβολή Η...

Νέες εξελίξεις για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Εδώλιο για έξι ζητά ο...

Αυτούς προτείνει ο εισαγγελέας να παραπεμφθούν σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης Η οικογένεια θεωρεί ότι αυτή είναι μία...

Νεκρός άνδρας μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Πάτρα

Άνδρας που ήταν νεκρός μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη διασταύρωση των οδών Λύκωνος και Μαυροκορδάτου στην Πάτρα, εντόπισε η Αστυνομία το πρωί της Κυριακής...