Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου – Την Δευτέρα στη Βουλή οι 120 δοσεις
  • Ολοκληρώθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου
  • «Στην τελική ευθεία» το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
  • Την Κυριακή 5 Μαΐου ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες, τη Δευτέρα 6 Μαΐου έρχεται στη Βουλή

Λίγο πριν τις 7 έληξε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί συμμετείχαν  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου , οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων πριν καταλήξει στο βέλτιστο δυνατό μείγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή τη σύσκεψη ολοκληρώθηκαν και οι τεχνικές λεπτομέρειες που υπολειπόταν προκειμένου να μπορέσει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση να έρθει στη Βουλή. Αυτές οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 5 Μαΐου από τον υπουργό Οικονομιών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Επίσης στη σύσκεψη έγινε εκτενή συζήτηση για το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook