Οικονομικά και ενεργειακά θέματα στο μενού της συνάντησης του Τσίπρα με τη ρουμάνα ομόλογό του
Στο Βουκουρέστι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  θα έχει συνάντηση με τη ρουμάνα ομόλογό του, Βιόριτσα Νταντσίλα, στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης (Palatul Victorei).

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιάννης Μπράχος, επίσης ο ΓΓ του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν ζητήματα που άπτονται των διμερών οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων, των μεταφορών, της ψηφιακής πολιτικής και της διασυνδεσιμότητας.

Επ’ ευκαιρίας της ρουμανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, οι δύο πρωθυπουργοί θα ενισχύσουν τον συντονισμό τους ως προς τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, τη μετανάστευση και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της ρουμανικής Βουλής, Λίβιου Ντραγκνέα, ενώ το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας και το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο, με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook