Ο Πετρόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία της «Σχεδίας» στο Μεταξουργείο (εικόνες)

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, επισκέφθηκε τα γραφεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο Μεταξουργείο και συνομίλησε με τους υπεύθυνους της δομής αλληλεγγύης και τους διανομείς.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της τόσο με εκείνους που βρίσκονται πίσω από τη δομή αλληλεγγύης που είναι η «σχεδία», μα, κυρίως, με τους διανομείς της, τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο, που στέκονται καθημερινά εκεί, στις γωνιές της πόλης, διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.

«Η επίσκεψή μας στα γραφεία του περιοδικού “σχεδία” δηλώνει τη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι άστεγοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους, με πλήρη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση και στη σύνταξη», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. «Στο πρόσωπό σας, βλέπουμε κάθε συμπολίτη μας που αγωνίζεται ενάντια στις αντιξοότητες. Η κυβέρνηση απλώνει δίχτυ προστασίας για την οικονομική και την κοινωνική υποστήριξη όλων των πολιτών που έχουν την ανάγκη κοινωνικής προστασίας, στηρίζοντας τον αγώνα τους για την επανένταξη στην οικονομική και την κοινωνική ζωή, με αξιοπρέπεια και αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

«Βρίσκομαι σε έναν χώρο που η αδυναμία γίνεται δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι 10 περιοδικά την ημέρα για κάθε άστεγο του δίνει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι είναι σταθερός αναγνώστης του περιοδικού «σχεδία», λέγοντας ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα περιοδικά που υπάρχουν. «Εδώ η αλληλεγγύη κάνει θαύματα, εδώ κάθε άνθρωπος που αντιμετωπιζόταν ως άνθρωπος στο περιθώριο, αποδεικνύει ότι έχει αξιοπρέπεια, ικανότητες και δυνατότητες, να παράγει, γιατί η “σχεδία” δεν πουλάει μόνο το περιοδικό, αλλά δημιουργεί σοβαρά και σπουδαία έργα τέχνης, που καλό είναι να αγοράζει ο καθένας μας, με στόχο να γίνει αυτός ο κοινωνικός χώρος παραγωγική δύναμη» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος υποσχέθηκε ότι θα γίνονται τακτικές συναντήσεις, «για να κάνουμε έναν απολογισμό των νέων δυνατοτήτων που παρέχονται, με την ένταξή τους στην κοινωνική ασφάλιση για πρώτη φορά». «Πλέον, οι άνθρωποι που ήταν άστεγοι, είναι στην “καρδιά” της κοινωνικής ασφάλισης. Εντάσσονται στην κοινωνική ασφάλιση με πλήρη περίθαλψη» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της προσοχής της, από την πρώτη μέρα, την υποστήριξη των ασθενέστερων. «Αυτό θα ενδυναμώνεται. Η πολιτική μας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «σχεδία» Χρήστος Αλεφάντης, δήλωσε ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές. «Με την επίσκεψη του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, θέλαμε οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν, να τα θέσουν οι ίδιοι στον υφυπουργό, όπως και έπραξαν. Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν ο κ. Πετρόπουλος να ακούσει τα προβλήματα, να συζητήσει και να αφουγκραστεί τους ίδιους» σημείωσε ο κ. Αλεφάντης, τονίζοντας, ωστόσο ότι μένουν πολλά να γίνουν ακόμα, «όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος ο υφυπουργός».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλεφάντης αποσαφήνισε ότι οι πωλητές της σχεδίας μπορεί να είναι άνθρωποι που μένουν σε έναν ξενώνα φιλοξενίας, μπορεί να είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει στο παγκάκι, στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι και συνάνθρωποί μας οι οποίοι μένουν σε ένα δικό τους σπίτι και δεν έχουν τίποτα άλλο- ούτε φως ούτε νερό -και αγωνίζονται με αυτό το μικρό εισόδημα να ξανασυνδέσουν το ρεύμα τους. «Η σχεδία είναι το μοναδικό περιοδικό δρόμου στον πλανήτη που έχει λίστα αναμονής, γιατί είναι πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που προσπαθούν να πιαστούν και από τη “σχεδία” στον έντιμο αγώνα που δίνουν, για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε Επίσης