Ο δρόμος προς τη «γαλάζια» εσωκομματική ενότητα είναι σπαρμένος με… καρατομήσεις

  • Τον δρόμο της εσωκομματικής σύγκρουσης φαίνεται ότι προτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Τεταμένο το κλίμα λόγω και της μη αποδοχής της διαγραφής του από τον Αντώναρο
  • Φωνές για παραίτηση Γεωργιάδη για λόγους διευκόλυνσης του Μητσοτάκη

Μήνυμα ενότητας ή καλύτερα πειθαρχίας στις αποφάσεις της ηγεσίας, επιχειρεί να στείλει τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς πάσα διαφωνούντα, παραβλέποντας ακόμα και το καταστατικό του κόμματος, προκειμένου να εξαλείψει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώναρο από τη ΝΔ

Η διαγραφή Αντώναρου, που ήταν και το τελευταίο κρούσμα σε αυτή την πορεία υπεράσπισης της «ιερής αγελάδας» του κόμματος, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, έχει ήδη προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό, καθώς τόσο η διαγραφή σαν εργαλείο πολιτικής εξόντωσης καταδεικνύει απολυτότητα και αυταρχισμό και αφετέρου ο τρόπος που αυτή ήρθε, εκτός καταστατικού δηλαδή, εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα ως προς τον δρόμο που βαδίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω μάλιστα ενός τεράστιου σκανδάλου που απειλεί πολλά στελέχη του.

Δεν δέχεται τη διαγραφή του ο Αντώναρος

Από τη μία βρίσκεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος δεν αφήνει τους «τόνους» να «πέσουν», καλώντας τους «κυρίους στους οποίους έχει ανατεθεί η διοίκηση ενός μεγάλου κόμματος να κάτσουν να διαβάσουν τι ισχύει ή να προσλάβουν συμβούλους που καταλαβαίνουν από αυτά» και παραθέτοντας το σημείο εκείνο του κανονισμού που αναφέρει πως η όποια διαγραφή από το κόμμα έρχεται ύστερα από απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου.

Δείτε επίσης: «Δεν έχει δικαίωμα ο Μητσοτάκης να με διαγράψει» τονίζει ο Αντώναρος

Κάτι στο οποίο συνηγόρησε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε πρωινές του δηλώσεις, σχολιάζοντας πως η διαγραφή Αντώναρου τον βρίσκει σύμφωνο, ο τρόπος όμως με τον οποίο αυτή ήρθε, όχι.

Δείτε επίσης: Συμφωνεί με τη διαγραφή Αντώναρου, διαφωνεί με τη διαδικασία (video)

Παραίτηση Γεωργιάδη προς διευκόλυνση Μητσοτάκη

Από την άλλη, οι διαφωνίες έρχονται και στο κομμάτι που λέγεται «Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος ΝΔ». Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι «ψίθυροι» που θέλουν τον «γαλάζιο» βουλευτή να πρέπει να παραιτηθεί όσο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα το οποίο έθεσε βέβαια και ο Γιώργος Βλάχος από το πρωί της Παρασκευής, ζητώντας παραίτηση Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί. Αντιθέτως το μόνο που έλαβε ως απάντηση ήταν… συστάσεις. Ένα ακόμα γεγονός, σε συνδυασμό με τις διαγραφές Αντώναρου – Παπακώστα, που συνηγορεί σε δύο συμπεράσματα.

Πρώτον ότι ο προερχόμενος εκ του ΛΑ.Ο.Σ. βουλευτής είναι ουσιαστικά «ανέγγιχτος» εντός του κόμματος και δεύτερον, ο ίδιος ο Γεωργιάδης δεν προτίθεται ούτε για λόγους ευθιξίας να θέσει εαυτόν προς παραίτηση, δείχνοντας πως η «καρέκλα» είναι πολύ «γλυκιά» για να την αποχωριστεί.