«Ο Άδωνις θα έπρεπε να απολογηθεί και να μην απαντά άλλα αντ’ άλλων», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτά που είπε και να μην απαντά άλλα αντ’ άλλων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη, για τις ίσες αποστάσεις στις ευθύνες Ελλάδας – Τουρκίας στο θέμα των δύο στρατιωτικών, που του είχε «χρεώσει» νωρίτερα η Κουμουνδούρου.

«Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα, όταν δικαιολογεί τη στάση της Τουρκίας, επιμερίζοντας τις ευθύνες και μιλώντας για «διένεξη Τσίπρα-Ερντογάν». Αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, καλό είναι να το αντιληφθεί ο πρόεδρός του κ. Μητσοτάκης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει «το πλήρες απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της άθλιας αναφοράς του στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, για την οποία ζητάμε εξηγήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Μητσοτάκη»:

«Έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί είναι προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα  έκαναν οι Τούρκοι για να μας πιέσουν να τους δίναμε τους οχτώ. Αυτά τα δύο παιδιά, αιχμάλωτα στην Τουρκία, έχουν πέσει δυστυχώς θύμα της διένεξης Τσίπρα – Ερντογάν. Δεν φταίνε τα παιδιά σε τίποτα. Εγώ έχω κάνει στρατιώτης εκεί, έχω κάνει τη θητεία μου στην περιοχή και πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ συνηθισμένα μεθοριακού τύπου επεισόδια. Μια – δυο φορές το χρόνο είτε από εμάς είτε από αυτούς γινόντουσαν και λυνόντουσαν ούτε καν σε επίπεδο μεραρχίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει: «Οι άνθρωποι είναι σε πανικό και δεν πάνε καλά. Εγώ στην συνέντευξη μου δήλωσα ρητά, ότι πιστεύω τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όχι τον κ. Ερντογάν ως προς το αν του είχαν υποσχεθεί να του δώσουν του 8, αλλά ότι δυστυχώς φαίνεται πώς αυτό πιστεύει εκείνος. Και με υβρίζουν!».