Νίκη της ΝΔ σε όλες τις εκλογές «βλέπει» η Σπυράκη

Για τα δυο βασικά σημεία που σχετίζονται με τη μουσουλμανική μειονότητα μίλησε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη, ενώ σχετικά με τις εκλογές, τόνισε ότι το κόμμα της κερδίσει όλες.

Όπως σημείωσε η κ. Σπυράκη το πρώτο βασικό σημείο είναι η εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για τη σύσταση μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ το δεύτερο είναι η δημιουργία πραγματικά δίγλωσσων σχολεία, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν το ίδιο καλά ελληνικά και τουρκικά, προκειμένου να έχουν όλα τα ελληνόπουλα τις ίδιες ευκαιρίας.

Πυρά στον πρωθυπουργό για Λατούς

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του οικονομοφιλόσοφου Σερζ Λατούς, τον οποίο επικαλέστηκε χθες, Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, η κ. Σπυράκη έδειξε ένα βίντεο με παλαιότερη συνέντευξη του κ. Λατούς στο «Κρήτη TV», στην οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΝΔ, προβλέπει την κατάρρευση του ευρώ.

Το δίλημμα των εκλογών

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός τώρα ανακάλυψε το θεώρημα της «λιτής αφθονίας» και έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών, το οποίο συμπυκνώνεται ως εξής: «Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών, με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα, ενώ μια πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά; Ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά, με θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους;».

Νικήτρια σε όλες τις εκλογές η ΝΔ

Ερωτηθείσα για τον πήχη των ευρωεκλογών και με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η κ. Σπυράκη σχολίασε ότι «η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Η μία και μοναδική ημερομηνία που δεν αλλάζει, είναι οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 26 Μαΐου».

«Οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη στην ευρωκάλπη», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ζητά τη σύγκληση της διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να πληροφορηθεί επισήμως τον τρόπο που θα διεξαχθούν όλες οι εκλογές.

Απροστάτευτα τα προϊόντα της Μακεδονίας

Σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που ήδη δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ως παράδειγμα έφερε ότι πρόσφατα «τα κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν πρακτικής αθέμιτου ανταγωνισμού, παρά το ότι ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το θέμα των εμπορικών σημάτων για τα προϊόντα της Μακεδονίας. Αποκάλυψε, δε, ότι η ΝΔ έχει στη διάθεσή της απόρριψη από τη μεριά της Κίνας προϊόντος με τον όρο «μακεδονικός», γιατί δεν υπήρχε η άδεια της Βόρειας Μακεδονίας, με ημερομηνία 23/2.

Σε ερώτηση σχετική με το γεύμα-«κομματική εκδήλωση» του πρωθυπουργού σε ευρωβουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου η κ. Σπυράκη απάντησε ότι είναι «αποκαλυπτικό μίας νοοτροπίας – οι Έλληνες βλέπουν και κρίνουν».

Η ΝΔ καταδικάζει τη βία

Σε ερώτηση για τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους στο Ολυμπιακό Στάδιο χθες, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «η τήρηση της νομιμότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της δημοκρατίας κι αυτό ισχύσει σε όλους τους χώρους -η ΝΔ αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας από όπου και εάν προέρχεται».

Ανοικτή η υποψηφιότητα Αυτιά

Η κ. Σπυράκη ερωτήθηκε και για το εάν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και απάντησε ότι «έχουμε κρατήσει οκτώ θέσεις κενές, ο κ. Μητσοτάκης έχει το προνόμιο να φτιάξει το ψηφοδέλτιο, κάθε πράγμα ανακοινώνεται στην ώρα του. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία δεν βοηθά η συζήτηση αυτή».

Να προχωρήσει η έρευνα της δικαιοσύνης για Πετσίτη

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα του «Βήματος» για επίσκεψη του κ. Πετσίτη ως εκπροσώπου του Μαξίμου στον κ. Κιτσάκο, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Η κυβέρνηση μετά από αυτό είναι πολλαπλώς έκθετη, δεν περιμένουμε απάντηση στο ερώτημα γιατί ιδιωτικός υπάλληλος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος Μαξίμου, περιμένουμε ωστόσο από τη δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το συντομότερο την έρευνα».

Πρόγραμμα Κυριάκου Μητσοτάκη

Τέλος, η κ. Σπυράκη ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συζήτηση με Έλληνες του Βελγίου, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Το Σάββατο, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και τη Δευτέρα θα παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λήμνο.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook