Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis – Στο μικροσκόπιο οffshore και πολιτικοί

Νέα στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο Novartis αναμένεται να φτάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Τα στοιχεία αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα και την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο.

Όπως αποκάλυψε χθες “Στο Κόκκινο” η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, «την άλλη εβδομάδα θα πάνε στη Βουλή κι άλλα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και αφορούν τα ευρήματα από τους υπολογιστές της Novartis, ενισχυτικά των προηγούμενων», που πάνε στη Βουλή γιατί πέφτει πάνω σε περιγραφές τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tribune.gr που αναφέρεται στο θέμα: «Η κ. Τουλουπάκη εξετάζει μαζί με τους κ. Τζούρα και Μανώλη και έχουν βρει πολλές εταιρείες μέσα στη δικογραφία της Novartis, υπεράκτιες, μερικές που περιλαμβάνονται στα Panama Papers… Υπάρχει κίνηση από αυτές τις off shore οι οποίες έχουν τους τροφοδότες λογαριασμούς» είπε τονίζοντας ότι διαπιστώθηκε κίνηση χρημάτων από off-shore και λογαριασμούς της Novartis προς «εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας, η μία είναι στα Panama Papers, η άλλη στα Paradise Papers. Η μία μάλιστα έχει απόληξη και στην Κύπρο, γι’ αυτό και η δικαστική συνδρομή θεωρείται πολύ σημαντικό εύρημα»…

«Η Novartis έκανε και το άλλο», συνέχισε η ίδια, «είχε δημιουργήσει μία off-shore -ειδικά μία από αυτές- που είναι και στα Paradise Papers, η οποία δεν είχε δηλωθεί, δεν φορολογείτο, ήταν και αφορολόγητα τα «μαύρα», μιλάμε για εταιρεία μιας πολυεθνικής, ενός κολοσσού, η οποία ήταν φανερή, είχε λογαριασμούς, κτλ. Πώς τους άνοιξε; Είχε δύο λογαριασμούς, έναν στην Ελβετία στη UBS και τον άλλο στην Citibank … και «φεύγαν» τα «μαύρα» … Στην Ελλάδα «ξεπλένονταν» μέσω εταιρειών επικοινωνίας … μιλάμε για εκατομμύρια».

Διαπιστώθηκε επίσης, όπως είπε, κίνηση χρημάτων από off-shore και λογαριασμούς της Novartis προς «εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας, η μία είναι στα Panama Papers, η άλλη στα Paradise Papers … η μία μάλιστα έχει απόληξη και στην Κύπρο, γι’ αυτό και η δικαστική συνδρομή, θεωρείται πολύ σημαντικό εύρημα».

«Το ίχνος της μίας έχει βρεθεί από έφοδο που έγινε σε εμπλεκόμενο πρόσωπο, πολιτικό στέλεχος, όχι από τους δέκα αλλά μεγάλο πολιτικό στέλεχος, τον οποίο θα συναντήσουμε και στην χρηματοδότηση των κομμάτων, την άλλη δικογραφία που έρχεται από την Οικονομική Εισαγγελία και όχι από την κ. Τουλουπάκη», όπως είπε η κ. Παπαδάκου.

«Τώρα, εξετάζονται οι off-shore εταιρείες που έχουν ψωμί. Η μία ειδικά, που είναι στα Paradise, κρύβει άλλες επτά πίσω … κρύβει τους ανώνυμους «δικαιούχους» που βλέπαμε … καμιά εικοσαριά από αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: tribune.gr)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook