ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για το πολιτικό του μέλλον

«Το δημοσίευμα των Financial Times αποδεικνύει, άλλη μια φορά, αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του μέλλον», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα.

«Γι’ αυτό διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χώρας. Η συνεχής καθυστέρηση βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους πιστωτές τον προηγούμενο μήνα λόγω πολιτικού κόστους. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η συμφωνία προέβλεπε περικοπές συντάξεων το 2019, μερικούς μήνες πριν από τις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές.

Παράλληλα, η εφημερίδα ισχυρίζεται πως ένας πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το κόστος για το κυβερνητικό κόμμα θα μπορούσε να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά.