Νάσος Ηλιόπουλος: Το όραμα μας είναι μια Αθήνα από την αρχή, που δεν αποκλείει τους πολίτες της

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη Ανοιχτή Πόλη, σε μια εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε, αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμα του το οποίο περιλαμβάνει μια συνολική αναδιοργάνωση της πόλης, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι της να έχουν πρόσβαση σε κατοικία, πολιτισμό και δικαιώματα, αλλά και τους προγραμματικούς άξονες με τους οποίους αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Παράλληλα, μίλησε και για το ψηφοδέλτιο του, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους όλων των διαβαθμίσεων, με ποσόστωση συμμετοχής 50-50 μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για αυτό τόνισε είναι το πιο πλήρες των δημοτικών εκλογών, καθώς και το πιο πολυσυλλεκτικό.

«Το δικό μας όραμα για την Αθήνα είναι μια Αθήνα από την αρχή, μία πόλη που δεν θα αποκλείει τους δημότες από το δικαίωμα στην κατοικία, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, τους πράσινους και ελεύθερους χώρους», είπε

Μιλώντας για τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει έκανε λόγο για 22 προγραμματικούς άξονες, με 21 κοστολογημένα έργα προτεραιότητας και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε, με μεγάλη γνώση, για το οικονομικό παρελθόν της Αθήνας, η οποία υπέστη, για τον ίδιο, δύο σοκ. «Το πρώτο ήταν η τάση φυγής της βιοτεχνίας και της επιχειρηματικότητας από τον αστικό ιστό της Αθήνας προς τα προάστια. Το δεύτερο ήταν η οικονομική κρίση, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 25%, την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 27% και, ως συνέπεια, στην κορύφωση της κρίσης το ¼ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να βάζουν λουκέτο», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι συμπιέστηκε αντιστοίχως και το εμπόριο. Παρόλα αυτά φάνηκε αισιόδοξος.

Για τον ίδιο, το πρόγραμμα του για την επιχειρηματικότητα, μπορεί να κάνει την Αθήνα  «φυτώριο ιδεών, παραγωγής και εργασίας». Αφορά την παραχώρηση χώρων, από το κτιριακό απόθεμα του Δήμου για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων νεοφυών επιχειρήσεων (startups) σε συνεργασία με τα ΑΕΙ της πόλης, την αναζωογόνηση εμπορικών δρόμων και στοών σε κάθε γειτονιά, τα κίνητρα (όπως μικροπιστώσεις) για επιστροφή μεταποιητικών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης αλλά και τη θέσπιση Συντονιστικού Κέντρο Ανάπτυξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Κομβικό κομμάτι σε αυτό είναι και η χρήση νέων τεχνολογιών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης.

«Το σχέδιό μας προβλέπει να ενισχύσουμε τη φωνή των πολιτών μέσω πλατφόρμας διαβούλευσης και άμεσης επικοινωνίας, τη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δήμου για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη χρήση προγραμμάτων ανοιχτού λογισμικού, αλλά και ψηφιακές εφαρμογές “έξυπνης πόλης” – έργο έξυπνη Αθήνα -, διασφαλίζοντας παράλληλα τον κοινωνικό έλεγχο των παραγόμενων δεδομένων και τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη Νάσος Ηλιόπουλος.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook