«Ναι» και από ΔΗΣΥ στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών – «Όχι» στην απλή αναλογική

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα καταψηφίσει το σχέδιο της απλής αναλογικής που φέρει η κυβέρνηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως γνωστοποίησε η επικεφαλής της παράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης».

«Όσες κάλπες στήσετε, όσα κόλπα και να κάνετε δεν σας σώζει τίποτα, ο κόσμος θα σας μαυρίσει», ήταν το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», σημειώνοντας πως ο νόμος Σκουρλέτη για την απλή αναλογική στους Δήμους θα πρέπει να καταργηθεί το ταχύτερο, ενώ διευκρίνισε πως η ΔΗΣΥ θα ψηφίσει την

«Όλα εργαλειοποιούνται και τώρα παίρνει σειρά η ίδια η Δημοκρατία» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας την άποψη ότι και το νομοσχέδιο αυτό καταδεικνύει τι πρόκειται να ζήσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές. «Όλα στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων» ανέφερε και υποστήριξε ότι το ίδιο έγινε και το 2015 όχι μόνο το πρώτο εξάμηνο αλλά και τον Σεπτέμβριο όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε αιφνιδίως εκλογές με μοναδικό γνώμονα τις επιδιώξεις του.

Στη συνέχεια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπει τους δήμους και τις περιφέρειες σε όμιλο συμφερόντων και εφαλτήριο ακραίων φωνών.

«Μετατρέπετε την αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι του κράτους. Είστε άξιοι συνεχιστές της συντηρητικής λογικής της δεξιάς. Άξιος, άξιος, άξιος κύριε Τσίπρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι όσο εκείνη επιμένει στην λογική της όξυνσης και του διχασμού τόσο η ΔΗΣΥ θα επιμένει στην συνεννόηση «διότι είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Διαβάζονται ΤΩΡΑ