Μπαράζ tweets από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Fake news τα περί ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές
Δεν άφησε ασχολίαστο η ρωσική πρεσβεία τα σχόλια περί ανάμειξης της Ρωσίας στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Ελλάδας κάνοντας λόγο για fake news.

Μέσω Twitter η ρωσική πρεσβεία ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας δεν αξίζουν καν σχόλιο, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ειλικρινείς, ανοιχτές και έντιμες.

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν ρωσικής ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα και χειραγώγησης πληροφοριών δεν αξίζουν καν σχόλιο. Ανήκουν στη γνωστή πλέον κατηγορία του highly likely, η οποία είναι συνώνυμο των fake news», τονίζει χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία. «Όσον αφορά στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας είναι ειλικρινείς, ανοιχτές, έντιμες και ικανές να αντέξουν οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις», συνεχίζει στην επόμενη κοινοποίηση.

Η πρεσβεία πιο νωρίς είχε κοινοποιήσει στο Twitter και τις σχετικές δηλώσεις του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι δύσκολα μπορεί να φανταστεί, ότι «κάποιος λογικώς σκεπτόμενος άνθρωπος στην Ελλάδα ή τη Ρωσία μπορεί να σκεφτεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδας», χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα σενάρια «ανοησίες» και «σαχλαμάρες».

Η ρωσική πρεσβεία αναφερόταν στις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 στο πλαίσιο της εκδήλωσης #Disinfo week ανέφερε ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί και ο Τύπος στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία πιθανή ξένη παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές και να αντιδράσουν ανάλογα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook