Μητσοτάκης: Καθαρή η θέση της ΝΔ, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Προέδρο της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη παρελθόν

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι καθαρή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία «για να μπούμε στη συζήτηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, υποστηρίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης και συμπλήρωσε: «Διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί». Όπως τόνισε, είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος ως χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία. «Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια» επισήμανε και πρόσθεσε ότι όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε λύση για την ΠΓΔΜ πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του ζητήματος

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα» για να προσθέσει ότι έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες.

«Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για Σκόπια: Η κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες (video)

Δείτε επίσης: «H ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν», λέει ο Μητσοτάκης

Δείτε επίσης: «Το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής» εκτίμησε ο Μητσοτάκης

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)