“Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να δουν πως ήταν τα πράγματα τον Γενάρη και πως τώρα επισημαίνοντας πως πολλά άλλαξαν. « Άλλαξε ο Τσίπρας, έχει πάθει μετάλλαξη, αλλάξαμε εμείς» είπε τονίζοντας πως μόνο αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα μπορεί να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση.

«Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν η χώρα θα πάει στην κανονικότητα ή αν θα πάει με τον Τσίπρα που αποδείχθηκε ανίκανος» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και αναρωτήθηκε τί κρύβεται πίσω από την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με τη ΝΔ.

«Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας τις ψηφίζει αλλά δεν τις θέλει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει η ΝΔ να θεωρείται δεδομένη σε οτιδήποτε πάει ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν συμπεριφέρεται δημοκρατικά. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων, όπως η αύξηση στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση όπου όπως είπε είναι μέτρα της κυβέρνησης και δεν επιβλήθηκαν από το εξωτερικό.

« Με τις δικές μας ψήφους η χώρα έμεινε στην Ευρώπη και δεν τινάχθηκε, αν πήγαινε μόνο με τις δικές του δεν θα πέρναγε. Μην νομίσετε ότι είμαστε δεδομένοι.Ή θα ψηφίσουν ΝΔ και θα έχουν σταθερότητα ή θα ψηφίσουν Τσίπρα και θα έχουν αβεβαιότητα» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη δεν υπάρχει θέμα στο εσωτερικό της ΝΔ . « Δεν είμαστε ένα ρεμπέτ ασκέρ όπως είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε επισημαίνοντας το κείμενο των 53.

«Άλλο η συμφωνία στο σύνολό της με τις μεταρρυθμίσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους και άλλο τα επί μέρους μέτρα που φέρουν υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Εμείς αυτά δεν θα τα ψηφίσουμε» τόνισε ο κ. Μειϊμαράκης .

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως έχει πάθει μετάλλαξη και αναρωτήθηκε γιατί ψήφισε τα μέτρα από τη στιγμή που σήμερα τα καταγγέλλει. Επίθεση εξαπέλυσε και για τα θέματα της διαφθοράς.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βάλει πλαστά μηνύματα. Έχει παρασυρθεί τελευταία και στα θέματα διαφθοράς. Εγώ όλα στο φως τα θέλω, και τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Τσίπρα. Αυτό που γίνεται τελευταία δεν είναι πολιτικός διάλογος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως οι πολίτες έχουν καταλάβει τα ψέματα που λέει ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ το θέμα είναι, όπως είπε, οι πολιτικές και τόνισε πως θα κάνει μια κυβέρνηση με ικανούς και άξιους είτε είναι ΝΔ ή δεν είναι. «Πρέπει να βρεθούν εκείνοι που ξέρουν το θέμα και θα είναι και έτοιμοι ψυχολογικά να σηκώσουν το βάρος. Δεν θα γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών ούτε καθηγητών» είπε, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση στελέχη ακόμα και από άλλους χώρους ή και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. ¨Όπως είπε ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν καθώς όπως πιστεύει η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

« Τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν συνθέσεις. Έχω πειστεί ότι η λύση είναι σύνθετη και πρέπει να έχουμε συνεννόηση και συνεργασίες. Αν δεν θέλει ο κ. Τσίπρας εμείς θα προχωρήσουμε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας αμφιβολίες αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί σε μια ενδεχόμενη πρόσκληση του ιδίου. « Έχετε καμία αμφιβολία επ αυτού ότι δεν θα έρθει; Το έχει αποκλείσει» είπε χαρακτηριστικά.

«Για ένα χρόνο περίπου θα ακολουθήσουμε αυτά που εσύ υπέγραψες. Έλα ρε φίλε να τα κάνουμε παρέα. Γιατί δεν έρχεται; Ας αναλογιστούν οι πολίτες την καταστροφή που έφερε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα τον πάρει τηλέφωνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη οι πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές .

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα έχει πει περί κρυφής ατζέντας ο κ . Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη να είχε υπάρξει μεγαλύτερη προεκλογική περίοδος.

Στη συνέντευξή του κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν ξέρει τί έχει υπογράψει στη συμφωνία και πως έχει στηρίξει όλη του τη στρατηγική στη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται τον Δεκέμβριο. « Δεν τα έκλεισε όλα στο Γιούρογκρουπ. Του έμεινε το ασφαλιστικό, η δημόσια διοίκηση, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης προβλέποντας σκληρά μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως στόχο την άμεση ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την ΕΕ και δήλωσε πως η χώρα θα μπορέσει να έχει μικρότερη ύφεση. Αναρωτήθηκε πάντως πως μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας περί νέας διαπραγμάτευσης από τη στιγμή που μέσα στο 15 δεν προβλέπεται νέα διαπραγμάτευση. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως η ΝΔ θα πιάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα μπορέσει να λειάνει κάποια από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου.

« Εμείς έχουμε και εγγύηση για αυτό, γιατί το 14 το πετύχαμε» είπε ξεκαθαρίζοντας πως αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δεν γίνονται.

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε την σταθερότητα ως βασικό παράγοντα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση πως στο τέλος του έτους με κυβέρνηση ΝΔ θα μπορέσει σιγά σιγά να ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά.

Πολλά από αυτά που λέει τώρα ο κ. Τσίπρας έχουν ήδη συζητηθεί στο ΕΛΚ, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι το μείζον είναι αν είναι διαχειρίσμο κι αυτό εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας.

« Αν ο κ. Τσίπρας είχε δεχτεί την τελευταία αξιολόγηση τώρα θα είχε συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, όχι το κούρεμα αλλά η αναδιάρθρωση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως είτε λέει ψέματα είτε δεν ξέρει.

Μάλιστα θεώρησε δεδομένο πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε φέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία και η χώρα θα είχε βγει στις αγορές.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δραπετεύει και πως κάνει ότι μπορεί να χάσει. « Ο ίδιος δεν θέλει να βγει» είπε εκφράζοντας την εκτίμηση πως αισθάνεται « πως κρατά μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα».

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας