Με το ελληνικό τμήμα της WWF συναντήθηκε ο Ηλιόπουλος – Τι συζήτησαν

Σημαντικά θέματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, στη συνάντηση που είχε με το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ηλιόπουλου, βρέθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, τα φλέγοντα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων και της έλλειψης αστικού πρασίνου. Επίσης η δημιουργία «πάρκων τσέπης» (pocketparks), δηλαδή χώρων πρασίνου που μπορούν να αναπτυχθούν σε απαλλοτριωμένα οικόπεδα στις γειτονιές της Αθήνας.

Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα για την έναρξη μιας πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί μείωση της σπατάλης τροφίμων και να ενισχυθεί η ανακύκλωση, κυρίως γυαλιού και πλαστικού. «Στόχος της πρωτοβουλίας θα είναι να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες μεταξύ άλλων για να ανακυκλώνουν ορθά και να περιορίζουν τα τροφικά απόβλητα με τρόπο που θα είναι οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ακόμη, σημαντική κρίθηκε και η αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις Ενεργειακές Κοινότητες, με έμφαση στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, μία κίνηση που μπορεί να αλλάξει σημαντικά και άμεσα την ποιότητα της ζωής στην πόλη και να λειτουργήσει ως πεδίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους κατοίκους της Αθήνας.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook