«Με την πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης πέφτει στην παγίδα που έστησε», τόνισε ο Χαρίτσης (video)
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τόνισε πως η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης «αποδεικνύεται ότι ήταν μία παγίδα την οποία έστησε και πέφτει ο ίδιος μέσα».

Παράλληλα, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «προχώρησε σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού από το κύριο και το μείζον, που είναι η προγραμματική συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων». Σημείωσε ωστόσο, ότι η πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη από την κυβέρνηση «γιατί η πρόταση μομφής μετατρέπεται σε ψήφο εμπιστοσύνης κι έτσι για τρεις ημέρες θα γίνει μία ενδελεχής συζήτηση στη Βουλή για όλα τα μεγάλα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες».

Για τη ρύθμιση οφειλών στους δήμους, σημείωσε ότι «θα δώσει τη δυνατότητα αφενός στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν όλες τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις του παρελθόντος, να μπορέσουν να κάνουν έναν οικονομικό προγραμματισμό για το μέλλον τους, πατώντας σε πιο σταθερά πόδια και από την άλλη και στους δήμους να αυξήσουν τα έσοδά τους».

Αναφερόμενος στις τετραπλές κάλπες του Μαΐου, ανέφερε ότι στο 85% των τμημάτων, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες (για Ευρωβουλή και Περιφέρειες) σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα να ψηφίσουν σε άλλες δύο κάλπες (για δήμους και κοινότητες), έτσι ώστε και για τους ίδιους να είναι πιο ομαλή η διαδικασία αλλά και ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επιπλέον, πρόσθεσε, εισάγονται για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες, ώστε μία πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος να υπάρχει μεταξύ 21:00 και 22:00 η ώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook