Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης χάσει τις ευρωεκλογές δεν θα τον έχω αντίπαλο στις εθνικές (video)

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ
  • «Ο Μητσοτάκης το “τερμάτισε” με την επταήμερη εργασία. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε»
  • Τσίπρας για Μητσοτάκη: Οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια
  • Τσίπρας για το πακέτο ελαφρύνσεων: Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα, τα είχα προαναγγείλει από τη ΔΕΘ
  • «Δεν φιλοξενήθηκα ούτε στο σκάφος του Μαρινάκη ούτε στο Noor One»
  • «Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές, Δεν υπάρχει περίπτωση τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
  • «Δεν θα βρω άλλον αντίπαλο που να μου κάνει τόσο απλόχερα δώρα»

«Αυτός που έχει άγχος αν θα πάει σπίτι του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αν χάσει τις ευρωεκλογές, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τον έχω ως αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη», τόνισε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας ότι «θα ήθελα πάρα πολύ να τον έχω αντίπαλο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συνέντευξή του με επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ για τα όσα ανέφερε χθες, Κυριακή για την επταήμερη εργασία,  σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει».

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης «έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι’ αυτό, αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα». Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από τη ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «Είναι λαϊκισμός του αίσχιστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Παράλληλα, εξήγησε ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και τη 13η σύνταξη, αναφορικά με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα», τόνισε.

«Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου»

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Alpha.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή στον πατέρα του, τονίζοντας πως «δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης στη Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ.Μητσοτάκη».

«Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές, Δεν υπάρχει περίπτωση τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι «πείραμα μεταδημοκρατίας αυτό που ζούμε στον τόπο. Και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε αν ο ελληνικός λαός αντιδράσει σε αυτό το πείραμα, το οποίο ζήσαμε έντονα τον Ιούλιο του 2015. Όπου όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο λαός άκουσε αυτά που προσπαθούσα να αρθρώσω. Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές 2019. Από την μια έχουμε τα επιχειρήματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας».
«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια».

«Δεν θα βρω άλλον αντίπαλο που να μου κάνει τόσο απλόχερα δώρα»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτός που έχει άγχος αν θα πάει σπίτι του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αν χάσει τις ευρωεκλογές, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τον έχω ως αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα ήθελα πάρα πολύ να τον έχω αντίπαλο. Σας διαβεβαιώνω. Είμαι σε θέση να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει απέναντί μου, διότι γνωρίζω ότι δεν θα βρω άλλον πολιτικό αντίπαλο που να κάνει τόσο απλόχερα δώρα όπως το χθεσινό με τα περί επταήμερης εργασίας».

«Δεν φιλοξενήθηκα ούτε στο σκάφος του Μαρινάκη ούτε στο Noor One»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ περί σχέσεων με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας: «Εγώ δεν φιλοξενήθηκα ούτε στο σκάφος του Μαρινάκη, ούτε στο Noor One. Εγώ δεν έχω κουμπάρο υπόδικο που κατηγορείται και για χρηματοδότηση εμπορίου 2 τόνων ηρωίνης».

«Έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα»

«Έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Ούτε φωτογραφίες με τα παιδιά μου δεν έχω ανεβάσει. Είναι κάτι που δε θέλω», ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση με το σκάφος Παναγόπουλου. «Αυτό από ένα σημείο και μετά, αφού αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, και να φτάσει τώρα σε όλο αυτό δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», υπογράμμισε.

Σε ερώτημα για το εάν έχουν ταξιδέψει και άλλοι υπουργοί με σκάφη, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όσο επιμένει η ΝΔ στο θέμα αυτό, θα χάνει. Εγώ, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω όμως γιατί δεν με αφορά η προσωπική ζωή των υπουργών μου».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook