«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία», τόνισε ο Τσίπρας (video)

  • «Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών»
  • Καταλόγισε στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα
  • «Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015»
  • «Αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης»

«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών. «Η Ελλάδα ανασαίνει και θα προχωρήσει μπροστά», σημείωσε, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα ανασαίνει και θα προχωρήσει μπροστά»

«Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του.

«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω», συνέχισε.

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη συνέχεια, καταλόγισε στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα, καθώς και στους «χορηγούς του» και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται»

Απαντώντας «στην καταστροφολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ότι το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται και εξήγησε: «Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ’11 ως το ’14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη ’15 – ’16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη». Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε το 2015»

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις που δώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2015», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης».

«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία»

«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Έκανε εκτεταμένη αναφορά στο σκάνδαλο Novartis επιμένοντας ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο: «Εμείς δεν είμαστε δικαστές, για αυτό και επιστρέψαμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη και δεν απειλούμε με ειδικά δικαστήρια, όπως με θρασύτητα απειλούν εμάς, δείχνοντας ρεβανσισμό και εκδικητικότητα. Πράγματι είναι τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο η υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα. Πάνω από 30 δισεκ. από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα, λένε οι ειδικοί».

Αναρωτήθηκε αν δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη και άλλες σπατάλες «όταν έφθασε το έλλειμμα να είναι 15% στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή».

Κατηγόρησε για νομικούς ακροβατισμούς τους κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου «για να δικαιολογήσουν τη θεάρεστη, νόμιμη, ηθική, και κυρίως παραγραμμένη μίζα. Είναι η γραμμή της παραγραφής που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης». Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι «μπορεί να επιχειρηματολογεί για όλα και τα αντίθετά τους: μπορεί να επιχειρηματολογεί εξίσου ότι έξω έχει κρύο ή ότι έξω έχει ζέστη και 35 βαθμούς».

Γενικεύοντας και συνδέοντας την στάση της αντιπολίτευσης με τις προσεχείς εκλογές, είπε: «Δηλαδή τι μας λένε: Ψηφίστε ΝΔ, και ΚΙΝΑΛ, για να μην υπάρξει κάθαρση για το σκάνδαλο της Novartis. Για να μπει στο αρχείο το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Για να χαριστούν τα θηριώδη χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να αποδοθούν αθώοι στην κοινωνία όσοι τη ρήμαξαν, την ταπείνωσαν, την κατακερμάτισαν. Όχι μόνο αθώοι. Αλλά και κατήγοροι, και τιμωροί, και δήμιοι».

Κλείνοντας, επικαλέστηκε «έναν παλιό αγωνιστή που έλεγε κάποτε ότι στις εκλογές, για να κερδίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις ψήφους, πρέπει να κερδίσουν καρδιές. Και μυαλά. Και για να κερδίσουμε καρδιές, και μυαλά, να διώξουμε τον φόβο που σπέρνει η Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ να συνεγείρουμε για άλλη μια φορά τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας, που θέλουν μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook