«Υπόσχομαι ότι η νέα γενιά δεν θα είναι μία χαμένη γενιά», σημείωσε ο Τσίπρας (video)

«Θέλω να εγγυηθώ ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να εξασφαλίσω ότι αυτή η γενιά δεν θα καταλήξει ως η χαμένη γενιά. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και ύφεσης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο 2018 Concordia Annual Summit.

«Είναι τιμή μου που με προσφωνεί η Βάλια, ένα μέλος της γενιάς των Ελληνίδων που πολλοί τους αντιμετώπισαν σαν να είναι καταδικασμένοι να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του.

«Είστε η γενιά που αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο στης χώρας μας και η χώρα μας στέκεται στα πόδια της μετά από χρόνια λιτότητας και τη μεγαλύτερη συλλογική απελπισία. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να εμπιστευτούμε το μέλλον σε εκείνους που μπορούν να το φανταστούν. Θέλω να εγγυηθώ ότι ως πρωθυπουργός θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να εξασφαλίσω ότι αυτή η γενιά δεν θα καταλήξει ως η χαμένη γενιά», τόνισε στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως η προσφυγική κρίση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και απαιτεί μια ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπισή του.

«Η κρίση των προσφύγων δεν είναι πρόβλημα για μία ή δύο χώρες αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί κοινή πολιτική για να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι», σημείωσε, ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «αναλάβαμε την ευθύνη μας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να καταστήσουμε τα Βαλκάνια μία ήρεμη και ασφαλή την περιοχή της Ευρώπης».

Παράλληλα, μίλησε για ένα καθεστώς που αρνείται πεισματικά κάθε ευθύνη για τα σφάλματα των περασμένων ετών και προσπαθεί να πείσει ότι οι μόνοι που πρέπει να υποστούν το φταίξιμο είναι οι πολίτες και οι επιλογές τους. «Ορισμένοι προτιμούν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του ’30. Κουνάνε το δάχτυλο σε φτωχούς και αδύναμους. Είναι εκείνοι που υποκριτικά καταδικάζουν τη τρομοκρατία και το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και οι πρώτοι που αρνούνται καταφύγιο σε αυτούς που τρέχουν να ξεφύγουν από τις συμφορές. Προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε», είπε και πρόσθεσε ότι «χτίζουν κολοσσιαίους μηχανισμούς παραγωγής ψεύτικων ειδήσεων και προπαγάνδας, με στόχο να εξαπατήσουν τους πολίτες, να τους κάνουν να αισθάνονται ανασφαλείς και φοβισμένοι».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι Ευρώπη θα έπρεπε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», κάνοντας λόγο για ένα καινούργιο πλαίσιο, με ξεκάθαρα δικαιώματα και υποχρεώσεις, που θα είναι ταυτόχρονα δίκαια και ρεαλιστικά.

«Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο, το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης, η οποία διήρκεσε για πάνω από 10 χρόνια, είναι η σημαντικότερη είδηση», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε σταθερό έδαφος, όπου μπορούμε να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον προόδου για όλους».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook