Με ομιλία Πολάκη ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  • Πολάκης σε Μητσοτάκη: Ό,τι κατάφερα έγινε χάρη σε επίπονη προσπάθεια κι όχι στο ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου
  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε τον Λεβέντη για τις δουλειές του πατέρα του Τσίπρα
  • «Αυλαία» τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία, μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
  • Άγρια σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία, αφού προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει την «αυλαία».

Πολάκης σε Μητσοτάκη: Ό,τι κατάφερα έγινε χάρη σε επίπονη προσπάθεια κι όχι στο ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος μου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας απόψε.

«Σκέφτηκα αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Αλλά όποια και να χρησιμοποιήσω, δεν θα την καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει την ψυχολογία των Σφακιανών αλλά ούτε τη γλώσσα του Χάρβαρντ. Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ανεπαρκής αποδείχθηκε και φυγόπονος. Διότι η ομιλία του ήταν συνονθύλευμα από τσιτάτα που φαίνεται ότι δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει επιβάλει το συγκρότημα της διαπλοκής»,είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έτυχε χλιαρών χειροκροτημάτων από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και παγερής αποδοχής.

«Δεν σας κάνει εντύπωση κ. Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμά σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου, όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε», είπε.

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθειά μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου», είπε και πρόσθεσε: «έχουμε χαλύβδινη και ατσάλινη υπομονή για να αντέξουμε τον πόλεμο από τα συμφέροντα που έχασαν εκατομμύρια γιατί τους κόψαμε τον πακτωλό των χρημάτων που νέμονταν τα προηγούμενα χρόνια καταληστεύοντας τον χώρο της υγείας».

«Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του αλλά τα στελέχη σας που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα», είπε και τόνισε ότι η δήλωσή του για τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν αμιγώς πολιτική.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε τον Λεβέντη για τις δουλειές του πατέρα του Τσίπρα

Μαρτυρία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, επικαλέστηκε στο βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να διαψεύσει τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα έγραψε για τον πατέρα του και τις υποτιθέμενες σχέσεις με τη χούντα.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα λεγόμενα του Λεβέντη, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού ήταν φιλοχουντικός και έπαιρνε εργολαβίες από τη δικτατορία.

Άγρια σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς και τη δε σύγκρουση να φύγει εκτός ορίων.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής, είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα

Αναλυτικότερα, την «αυλαία» στη συζήτηση άνοιξε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα αντιπαρατεθεί «όχι με την προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη, αλλά με το πολιτικό του σχέδιο», ωστόσο στη δευτερολογία του «άναψαν τα αίματα»όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα με το σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου.

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπουΑυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε με αρκετά οργισμένο ύφος:

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα».

«Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;», επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απάντησε με έναν στίχο του ποιητή, Μανώλη Αναγνωστάκη, σε όσα είπε στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης«Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα

«Η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τη μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει και στη μεγάλη πολιτική ανατροπή. Στις 26 Μαΐου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης στην πρωτολογία του, ενώ στη δευτερολογία του καταφέρθηκε με σκληρότατους χαρακτηρισμούς εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού.

«Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες», είπε για προσθέσει:

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα», σημείωσε, αναπαράγοντας με αυτόν τον τρόπο αθλιότητες και fake news που αναρτούν περιθωριακοί ακροδεξιοί ιστότοποι.

«Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook